Wärtsilä med nytt innovativt fartøyskonsept

Wärtsilä med nytt innovativt fartøyskonsept

Wärtsilä med nytt innovativt fartøyskonsept Maritime Bergen
Foto: Wärtsilä

Foto: Wärtsilä

Wärtsilä Ship Design i Fitjar lanserer denne uken et nytt fartøyskonsept for ankerhandlere. Konseptet skal gi reduserte kostnader og mindre kompleksitet, samt være mer miljøvennlig.

Det siste året har skipsdesignere på Wärtsilä sitt kontor i Fitjar jobbet med utviklingen av et nytt fartøyskonseptet for ankerhandlere. Løsningen skal være spesielt tilpasset fartøy med variert driftsprofil.

Lavt drivstofforbruk
Konseptet lanseres under den internasjonale Sea Asia-messen i Singapore denne uken.

Ove Wilhelmsen, administrerende direktør i Wärtsilä Ship Design forteller til www.maritime.no at de har tro på å utvikle et design med lavt drivstoff-forbruk, men som samtidig har enkel og kjent teknologi. Ikke minst skal løsningen kreve lav investeringskost.

Hybrid fremdriftssystem
Det nye designet skal være egnet for middels til store ankerhåndterere, og basert på et hybrid fremdriftssystem med en 2-speed girkasse. Løsningen skal være valgt for å møte designkravene om reduserte kostnader og mindre kompleksitet, uten at driftssikkerheten blir svekket.

– Det nye er spesielt at girløsningen gir mulighet for å justere skipets propellturtall i henhold til den aktuelle operasjonen, mens motorturtallet holdes konstant, forteller Ove Wilhelmsen videre.

Sammenlignet med konvensjonelle firemotors-dieselløsninger anslår Wilhelmsen en reduksjon av drivstofforbruket på 20% med optimaliserte skroglinjer som da reduserer eksosutslippet tilsvarende.

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler