Beredskap på høyeste nivå

Beredskap på høyeste nivå

Beredskap på høyeste nivå Maritime Bergen
Saturnus skal være det eneste norske skipet som befinner seg innenfor 12-milsgrensen til Jemen. Foto: Seven Seas Carriers AS

Saturnus skal være det eneste norske skipet som befinner seg innenfor 12-milsgrensen til Jemen. Foto: Seven Seas Carriers AS

Det bergensk-eide frakteskipet Saturnus ligger ankret utenfor Jemen i en periode når Sjøfartsdirektoratet hever sikringsnivået til det høyeste noensinne.

Skipet Saturnus ligger for tiende dag på anker utenfor havnebyen Saleef i Jemen. Bulkrederiet, Seven Sea Carriers eier skipet Saturnus

Til Maritime.no forteller Christian Sundt, administrerende direktør i bergensrederiet Seven Seas Carrier at beredskapen på skipet er hevet til høyeste nivå.
– Vi er svært bekymret, men er forpliktet til å gjennomføre fraktoppdraget som ble inngått før situasjonen eskalerte, sier Sundt.

Hevet sikringsnivået på norske skip
Forrige fredag høynet Sjøfartsdirektoratet sikringsnivået på norske skip som befinner seg innenfor 12-milsgrensen til Jemen til nivå 3.

Det er ifølge maritime.no første gang Sjøfartsdirektoratet gjør. En hevingen til nivå 3, betyr at rederier i henhold til sikkerhetsforskriften må iverksette alt de har av sikringstiltak.

Uoversiktlig i Jemen
Situasjonen i Jemen er generelt uoversiktlig. Seniorrådgiver for maritim sikkerhet i Sjøfartsdirektoratet, Morten Lossius forteller at det er en del grupperinger som kan være i stand til å gjennomføre terrorhandlinger mot maritime interesser.

Skipet Saturnus er registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS) med hjemmehavn Bergen, og har en full indisk besetning på 22 mann. I tillegg har Saturnus fått tre bevæpnede vakter ombord.

I Saleef skal det etter planen losses en last full med hvete. Sundt forteller at de er under press fordi de har forpliktelser, men ser på alternativer havner.

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler