World Maritime Day 2020

World Maritime Day 2020

World Maritime Day 2020 1005 383 Maritime Bergen

I dag er det verdens maritime dag med temaet «Bærekraftig skipsfart for en bærekraftig planet». IMO har tilrettelagt for en stødig seilas mot en miljøvennlig fremtid med skipstrafikk som skal bli utslippsfri. Norge er i tet og Maritime Bergen jobber sammen med medlemmer og samarbeidspartnere for å oppnå FN sine bærekraftsmål.

Verdens maritime dag feires årlig for å rette oppmerksomheten mot viktigheten av skipsfart, som står for transport av 80 prosent av alle verdens varer! Verden er avhengig av en trygg og effektiv skipsfart, som også jobber for å bli mer bærekraftig. Verdens maritime dag setter fokus på noe av det viktige arbeidet som IMO (International Maritime Organization) står bak.

IMO har tilrettelagt for en stødig seilas mot en miljøvennlig fremtid med en skipstrafikk som skal bli utslippsfri. Norge er i tet. Norges Rederiforbund har lansert sin miljøstrategi, med mål som overgår selv enkelte av IMOs. For eksempel vil Rederiforbundet ha klimanøytral flåte fra 2050.

Bærekraftig skipsfart for en bærekraftig planet

Årets tema «Bærekraftig skipsfart for en bærekraftig planet», er en gylden mulighet til å heve oppmerksomheten til FNs bærekraftsmål, med fokus på hva som er gjort og hva som fortsatt trengs å gjøres – mål som så mange av oss jobber for å oppnå.  Bærekraftsmålene tar opp utfordringene vi for øyeblikket står overfor – blant annet kjønnsulikhet, klimaendringer, fattigdom, fred og rettferdighet.

Maritime Bergen har gjennom dialog med våre medlemmer, som alle befinner seg midt i den maritime verdikjeden, identifisert fire bærekraftsmål som vil hjelpe oss med å nå vår visjon på vei mot en bærekraftig fremtid: Bergens-regionen – en blå region i verdensklasse.

Les mer om Verdens maritime dag her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler