7 av 10 gjør som Thomas

7 av 10 gjør som Thomas

7 av 10 gjør som Thomas 150 150 Maritime Bergen

Screenshot 2013-10-30 11.06.09

En undersøkelse gjennomført av Sjøforsvaret viser at mellom 60-70 prosent av dem som forlater Sjøforsvaret går til maritim eller olje- og gassrelatert næring. Thomas Bergsvik Thorn er en av disse.

I likhet med de fleste i undersøkelsen, var heller ikke Bergsvik Thorn jobbsøkende da han valgte å forlate Forsvaret.

Jeg hadde ingen planer om å forlate Forsvaret, men så ble jeg kontaktet av en tidligere kollega som hadde fått jobb i Logiteam. Det hele endte med at jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til.

Begrensede karrieremuligheter

Bergsvik Thorn ville ikke vært tiden i Forsvaret foruten, men sier samtidig at Forsvaret må bli flinkere til å tilby sine ansatte reelle karriereplaner. En av grunnene til at han forlot Forsvaret var nettopp begrensede karrieremuligheter.

Tapt kompetanse

Den sterke konkurransen fra den sivile maritime næringen fører til tapt kompetanse hos Sjøforsvaret, som igjen påvirker evnen til å bemanne den operative strukturen. Derfor tok Generalinspektør i Sjøforsvaret, Bernt Grimstvedt, initiativ til å iverksette undersøkelsen.

Tar vare på de ansatte

Sjøforsvaret har satt i gang en rekke konkrete tiltak for å beholde sine kompetente ansatte etter at resultatet av undersøkelsen ble kjent.

Gjennom en egen intern prosess kalt Task Force Personell har vi identifisert et 20-talls tiltak, noen enkle og raske og noen store og krevende, som vi håper skal gi effekt både på kort og lang sikt.

Les saken i sin helhet, på side 34, HER.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler