And the winner is …..

And the winner is …..

And the winner is ….. 920 690 Maritime Bergen

«Ro Visjon»

– Ship of the Year 2020 gikk i dag til skipet «Ro Visjon», som representerer en fartøytype hvor Norge teknologisk og designmessig er verdensledende, sa Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen da han delte ut den prestisjetunge prisen i Bergen.

Ordfører Marte Mjøs Persen fikk det ærefulle oppdraget å ønske velkommen til Havbyen Bergen og satte gode rammer for arrangementet ved å referer til vår maritime historie og arv.

-Havet representerer løsningene på de utfordringene og omstillingene vi nå står ovenfor, hvor denne skipet viser hva vi kan få til, sa Ordfører. 

Rostein

Rostein AS er et verdensledende brønnbåtrederi og har rundt 200 ansatte. De tilbyr transport av smolt og slaktefisk, og utfører sortering/telling av laks og ørret. Rederiet har fokus på bærekraft innenfor miljø, dyrevelferd, smittefri transport og effektivitet.

Brønnbåten “Ro Vision” er bestilt av Rostein AS og bygget ved Larsnes Mek. Verksted AS og designet av Skipskompetanse AS, og representerer vårt fremste konkurransefortrinn i næringen; kompetanse, kontinuerlig utvikling og ikke minst innovasjon.

– Vi har drevet med brønnbåter i 32 år, og har i de årene bygget 25 nybygg. Det har vært en eventyrlig utvikling for oss. Å toppe dette med først å bli nominert, og deretter vinne, er helt fantastisk, sier reder Odd Einar Sandøy i Rostein.

Larsnes Mek. Verksted, er et lite verft på Sunnmøre. De har bygget skip siden 1994, hvor Ro Visjon er nummer 33 i rekken. Administrerende direktør Jarle Gunnarstein var svært fornøyd, og med et stort smil uttalte han at denne nomineringen var på tide.

-Denne prisen viser at vi bygger båter i verdensklassen, men fokus på bærekraft, miljø og fiskehelse. 

Ship of the Year

Ship of The Year er bransjens mest prestisjetunge fagjuryerte pris for norsk skipsteknologi og innovasjon. Prisen tildeles årlig til et norskbygget skip, ved et norsk verft. Det er Skipsrevyens lesere som hvert år nominerer kandidatene til årets skip og det er en fagjury som foretar kåringen. Skipsrevyens samarbeidspartnere for Ship of the year er NME (Norske Maritime Eksportører), NTNU (Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet), Norges Rederiforbund, Norsk Industri, Maritime Bergen, Norske Skipsverft og Maritimt Forum.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler