Toppmoderne, klimanøytralt undervisningsbygg

Toppmoderne, klimanøytralt undervisningsbygg

Toppmoderne, klimanøytralt undervisningsbygg 1656 545 Maritime Bergen

Høgskulen på Vestlandet sitt nyeste bygg er på 14.300 kvm og vil kunne romme 3000 studenter og 300 ansatte. Og med mer enn nok stikkontakter til dem alle!

K2, Høgskulens nyåpnede bygg på Kronstad er topp moderne, med eget solcelle-anlegg, har 30 prosent lavere utslipp enn tilsvarende bygninger og er Vestlands mest moderne undervisningsbygg. K2 sto ferdig i april i år, men nå først fikk vi komme på åpningsseremonien.

Ingen trengsel i registreringen

 

 

En av grunnen er naturligvis Covid-19-situasjonen. Og smittevern ble virkelig tatt på alvor på åpningsdagen, fra start til slutt.

 

 

 

 


Nøkkelseremoni

Prorektor Gro Anita Fonnes Flaten holdt i roret og geleidet alle talerne gjennom programmet. Linda Sunde Eriksen fra Statsbygg, leder av bygningsprosjektet, overleverte lokalene til Kunnskapsdepartementet ved Statsråd Henrik Asheim som begeistret gav den imaginære nøkkelen videre til Rektor Berit Rokne.

For det er ikke et ordinært nøkkelknippe lederen av Høgskulen trenger å gå rundt med på dette høytekk-bygget.

Undervisningsbygget ved det nedlagte jernbaneverkstedet på Kronstad er fullt tilrettelagt for en digital studiehverdag. Begeistringen for nok stikkontakter for ladding ble ytret av flere. Selv om gleden over noe som er såpass analogt var stor, la Rokne størst vekt på at bygget er utrustet med laboratorier for å lære ny teknologi, anatomi lagt opp til å læres gjennom VR-teknologi og annet som gir studentene en unik form for læring.

Dette er en etterlengtet dag, sa Rektor Berit Rokne

Jeg er heldig som er den rektoren som får overta bygget etter manges innsats, sa Rokne og avsluttet med å takke alle som har lagt sin sjel i å realisere K2.

 

 

 

 

 

 

 

Etter innledende tale fra Berit Rokne sto en rekke hilsningstaler på programmet. Tidligere Direktør ved Høgskulen, Audun Rivedal, hadde sitt første besøk inn i K2 i dag, selv om han var med i oppstartsfasen av samlokaliseringen av Høgskulen på Vestlandet.

Byråd for barnehage, skole og idrett Endre Tvinnerheim sa det var sjeldent han kunne poengtere at Bergen er best i landet. Det kunne han altså i dag. I tillegg til å nevne at Bergen har landets mest kvalifiserte lærere i barnehager og skoler, representerer nå HVL et viktig forskningssamarbeid som vil bidra med nye digitale undervisning- og arbeidsmåter.

Fylkesvareordfører Natalia Golis sa at fokuset på kunnskap og kompetanse må skje nå! Bergens studenter er, i verdenssammenheng, svært heldige som er tilknyttet en skole som HVL. Studenter som både fortjener, og får, det beste!

Studentrepresentant, Henrik Waage Tjore, virket helt enig med Golis, og var fornøyd med å ha sin studiehverdag på Høgskulen på Vestlandet.

Hold avstand – Hold sammen

Hold sammen, men ikke sitt her

For å øke hverdagstrivselen har K2-bygget også fokus på estetikk. Høgskule-bygget er utstyrt med kunst av nasjonale og internasjonale kunstnere knyttet til kunstprosjektet KORO. Naturen er mye benyttet i HVL-utsmykningen, og en som fant dette spesielt positivt var administrerende direktør ved VilVite Lars Marøy. HVL er en av eierne av vitensenteret, og Marøy kunne fortelle at også de skal i gang med oppussing, og vil benytte seg mer av naturen i den nye utformingen.

NHO Vestland var også representert, ved Ann-Kristin Kristoffersen. Hun mente HVL var godt rustet til å ta oss videre i verdensmesterskapet vi faktisk allerede er en del av. Vi vet ikke hvordan fremtidens arbeidshverdag ser ut, men vi vet vi må strebe for livslang læring, og for fortsatt å være best i klassen.

Høgskulen på Vestlandet er en av våre aller viktigste samarbeidspartnere, sa Viseadministrerende direktør ved Haukeland Universitetssykehus Clara Gjesdal

Kruse Smith, entreprenør i K2-prosjektet, var på plass gjennom Kristin Stømer Frafjord. Hun glemte ikke å hedre alle de mer skjulte menneskene som har vært med i K2-prosessen, fra oppstart til åpning av nytt bygg. Flere hundre mennesker, fra ulike plasser i verdikjeden har vært med å lande prosjektet.

En del av underholdningen på åpningsseremonien hadde maritimt tema, som seg hør og bør.

Under omvisningen fikk vi se noe av det K2 har å by på av lesesaler, kontorer, auditorier, laboratorier osv. Vi må si oss enige med Fylkesvaraordfører; Studentene i byen vår får virkelig det beste!

 

 

 

 

 

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler