Benkemøte i #HavbyenBergen

Benkemøte i #HavbyenBergen

Benkemøte i #HavbyenBergen 720 540 Maritime Bergen

Mandag 5. september inviterte Maritime Bergen deler av Hordalandsbenken til maritimt benkemøte hos Grieg Maritime Gorup. En god og åpen diskusjon om hvor vi er og hva som skal til for å nå målene mot 2030 og 2050

Det var duket til storfint besøk hos Grieg Maritime Group da store deler av Hordalandsbenken hadde ulike bedriftsbesøk i #HavbyenBergen.  Konkrete prosjekter ble løftet opp på agendaen som Grieg Group jobber med for å skalere grønn maritim teknologi fra Norge og ut i verden av nyansatte CIO Ragnhild Janbu Fresvik. Med seg hadde hun CEO i Grieg Logistics Stig Trygve Andersen samt Matt Duke fra Grieg Maritime Group. Marte Leirvåg og Kjerstin Hernes som nylig inntok rollen som Chief Strategy Offiser deltok også på møtet.

Ragnhild Janbu Fresvik åpnet møtet og innledet ved bl.a. å si:

Samarbeid og risikodeling mellom selskaper i Grieg og offentlige virkemiddelapparat har vært viktig for flere nye initiativ i gruppen, men også for å kunne utvikle ny grønn teknologi i havnæringene. Vi  er derfor glad for å ha møteplasser som dette med stortingspolitikere for å gi konkrete innspill på utfordringer og muligheter for å skalere teknologiene og bygge nye grønne arbeidsplasser. I Grieg har vi både menneskene, kompetansen og viljen til å satse videre for å skape nye bærekraftige arbeidsplasser i havnæringene!

 

Videre kunne Stig Andersen fortelle mer om det pågående prosjektet i Grieg Connect, et selskap innunder Grieg Logsiticst. Prosjektet  har mottatt offentlig støtte og er et samarbeid mellom 9 havner hvor formålet er å automatisere trafikkovervåkingen, bedre datadelingen samt sikre mer effektive havneløp.

Kjerstin Hernes og Matt Duke på sin sine ga en oppdatering om dere Grieg Ammonia project, hvor de vektla viktigheten av differensieringskontrakter, men også viktigheten av det offentlige private samarbeide for å lykkes. Her ble bl.a. infrastruktur og volum løftet opp som kritiske suksess faktorer.

Hordalandsbenken var representert av:

Benkeleder Ove Trellevik (H), Eigil Knudsen (AP), Peter Frølich (H), Hans Inge Myrvold (SP), Nils T. Bjørke (SP), Linda Monsen Merkesdal (AP), Silje Hjemdal (FrP) og Odd-Harald Hovland (AP).

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler