Bergen fortsatt på toppen av pallen

Bergen fortsatt på toppen av pallen

Bergen fortsatt på toppen av pallen 724 510 Maritime Bergen

Bergen er den byen i Norge som har flest skip i utenriksflåten, og nå flagges enda flere skip hjem.

Norge har per august 2020 totalt 686 skip i NIS (Norsk Internasjonalt Skipsregister) – en økning på 16 prosent på to år. Bergen er hjemmehavn for drøye 40 prosent av disse skipene.

Vi må 16 år tilbake i tid for å se tilsvarende gode tall for flåten, sier seniorrådgiver Tone Olsen Risnes i Sjøfartsdirektoratets avdeling for skipsregistrene NIS/NOR, til Finansavisen (abb).

Skipsregistrene NIS/NOR er en del av Sjøfartsdirektoratet, holder til i Bergen og befinner seg dermed midt i den sterke maritime klyngen.

I de topp tre byene i Norge, etter Bergen, er NIS-skipene fordelt med 98 i Oslo, 50 i Stavanger og 48 i Haugesund. Når det gjelder skip registrert i NOR (Norsk Ordinært Skipsregister) har Bergen hele 2.633 skip. Oslo, Tromsø og Trondheim kommer etter med henholdsvis 2.273, 1.202 og 1.090 skip.

Vi er naturligvis glade for at Bergen holder seg i tet nasjonalt, og dermed også er en betydelig bidragsyter til at Norge oppretteholder sin globale maritime posisjon, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen

For at Norge skal beholde sin ledende posisjon, trenger næringen generelt praktisk og operativ erfaring fra havet, som norske sjøfolk besitter. Det er derfor gledelig at antall skip registrert i NIS og NOR fortsatt øker.

Sjøfartsdirektoratets Tone Olsen Risnes har i Maritime Bergens årlige brosjyre uttalt at

En stor flåte under norsk flagg er viktig for sjøfartsnasjonen Norge og opprettholdelsen av det landbaserte, maritime miljøet.

Les mer om NIS og NOR på Sjøfartsdirektoratets sider.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler