Bergens Sjøfartsmuseum 100 år!

Bergens Sjøfartsmuseum 100 år!

Bergens Sjøfartsmuseum 100 år! 1008 442 Maritime Bergen

Etter et drøyt år med nedstengning av samfunnet trenger vi nå et helt år med arrangementer, spennende eventer og historiefortelling om Bergen som sjøfartsby. Bergens Sjøfartsmuseum fyller 100 år!

Den 13. april 1921 ble Foreningen Bergens Sjøfartsmuseum stiftet av Bergens Rederiforening og Bergens Skipperforening. Formålet i dag er det samme som den gang da; formidling, forvaltning og forskning.

Per Kristian Sebak er avdelingsdirektør for Bergens Sjøfartsmuseum og han brenner for å formidle Norges og Bergens sjøfartshistorie! Maritime Bergen jobber tett sammen med Bergens Sjøfartsmuseum. Blant annet gikk vi sammen med dem for noen år siden og laget appen Maritim Vandring – her kan du tusle rundt i Bergens gater, smitt og smug og lære om mye av alt det spennende som har skjedd i sjøfartsbyen Bergen.

– Bergen har mye spennende og innholdsrik sjøfartshistorie å ta vare på, sier avdelingsdirektøren.

Vi gleder oss stort til å ta fatt på 100 nye år med formidling, forskning og forvaltning, og er i den forbindelse glad for samarbeidet vi har med lokale aktører som Maritime Bergen, sier Sebak.

Her kan du se Per Kristian Sebak ønske velkommen til et år fullt av aktiviteter!

Over til jubilanten; I 1962 flyttet museet inn i de karakteristiske lokalene sine på Nygårdshøyden og har gjennom årene bygget seg opp en spennende utstilling som viser nordmenns ferd på de syv hav fra jernalderbåter på 300-tallet til dagens offshore-skip.

I hele april er det gratis å komme inn på museet og her kan du titte på hva som skjer denne uken; Jubileumsuke: Bergens Sjøfartsmuseum 100 år!

Du kan også søke og gjøre en vandring i Bergens Sjøfartsmuseums digitale utstilling. Museum Vest har også opprettet sin egne podkast. Takket være Sjøfartsmuseet er blant annet mange av krigsseilernes historier spilt inn og bevart for fremtidens generasjoner!

Maritime Bergen mener det er viktig å ha en aktør som Bergens Sjøfartsmuseum som er med å bevare og formidle vår viktige sjøfartshistorie!

Les mer om bursdagsbarnet her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler