Søknadsfrist i morgen!

Søknadsfrist i morgen!

Søknadsfrist i morgen! 1600 1069 Maritime Bergen

Nå er det snart søknadsfrist for høyere utdanning. Vet du hva du skal velge? Hva med en retning mot Norges nest største næring? Der kan du jobbe på land, på sjøen – over hele verden! 

I morgen kveld har mange tatt sine valg for fremtiden. Vi håper at flere har valgt en maritim retning. Enten det er realfaglig, teknisk, praktisk, operativt eller administrativt. Heldigvis kan man bruke de fleste utdanninger til mer enn ett yrke, og selv om mange unge føler de har staket ut en rett, uvendbar kurs med dette ene valget, så kan de fleste utdanninger benyttes i mange yrker. Vi tror likevel mange vil bli hos «oss» om de velger den maritime retningen.

Det maritime defineres som alle virksomheter som eier, opererer, designer, bygger, leverer utstyr eller spesialiserte tjenester til alle typer skip og andre flytende enheter. Næringen består av en rekke ulike virksomhetstyper som rederier, maritime tjenesteytere, skipsverft og utstyrsprodusenter.

70 – 80 – 90
70 prosent av klodens overflate er dekket av hav, 80 prosent er dypere enn 3000 meter og 90 prosent av havrommet er fortsatt ikke utforsket.

Også nærmere 90 prosent av alle verdens varer fraktes om bord på skip og vi trenger mange mennesker til å holde dette frakthjulet i gang. I landet med verdens nest lengste kystlinje jobber der nærmere 90.000 mennesker i yrker knyttet til skip – og de fleste jobber på land.

Lille Norge som kun har en liten del av verdens landareal og befolkning er verdens fjerde største sjøfartsnasjon. Norge er verdensledende når det kommer til forskning, bygging og utvikling innen det maritime og vi har blant annet noen av de mest avanserte skipene i verden.

Foto: Framo

Vi håper dere som ikke har bestemt dere enda tar en titt innom Maritime Karriere. Her får du full oversikt over de ulike yrkene som retter seg mot maritim næring.

Tidligere i år arrangerte vi et arrangement for elever i ungdoms- og videregående skoler for å vise hvilke muligheter som finnes i havet som yrkesvei. Fikk du ikke med deg Et HAV av muligheter, kan du se arrangementet her. Her får du masse tips til ulike yrker du kan velge!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler