Blå næring – grønt skifte: – Global oppvarming truer vårt livsgrunnlag

Blå næring – grønt skifte: – Global oppvarming truer vårt livsgrunnlag

Blå næring – grønt skifte: – Global oppvarming truer vårt livsgrunnlag Maritime Bergen

Trusler knyttet til klima og natur okkuperer 4 av 10 plasser på listen over hindringene mot en stabil og fredelig utvikling i verden, skriver Elisabeth Grieg, administrerende direktør i Grieg International, i en kronikk på sysla.no.

Foto: Grieg Star

Foto: Grieg Star

En ny tid

Når fremstående personer innen næringsliv, politikk og kultur møtes på World Economic Forums årlige møte i Davos for å diskutere de største truslene mot stabilitet og fremgang i verden, vil trusler knyttet til klima og natur være blant de viktigste temaene. Inngangen til 2015 føles som å stå på terskelen til en ny tid, fremhever Elisabeth Grieg i sin kronikk på sysla.no.

Globale trusler

Blant kildene til uro finner man ikke overraskende økonomisk utrygghet og voldelige konflikter, både interne og mellomstatlige. Men listene over både de mest sannsynlige og de potensielt mest ødeleggende truslene domineres av klimautfordringer. Grieg mener vi står på terskelen til en fundamental endring av verden slik vi kjenner den.

Ord må bli handling

– Mitt håp for 2015 er at vi nå endelig griper fatt i klimautfordringene med det alvor som er nødvendig, og som så langt har manglet. At flere erkjenner at global oppvarming truer vårt livsgrunnlag og hele verdenssamfunn, og tar konsekvensene av det, skriver Grieg.

Hun mener at både regjeringen og opposisjonen har uttalt ambisiøse klimamål, nå er det viktig å gjøre det om til beslutninger og handling. Her kan næringslivet spille en rolle, ved å bli enda dyktigere på å finne og utvikle grønne og lønnsomme forretningsområder

– Nå må vi sette i gang!

 

 

Det grønne skiftet innen den maritime bransjen er temaet for Marinade 2015. Påmelding til arrangementet finner du her.

Skrevet av Ulrik T. Sydnes

Hele Elisabeth Griegs kronikk kan leses her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler