Brødrene Aa tildelt kontrakt på 3 hurtigbåter til Attica Group

Brødrene Aa tildelt kontrakt på 3 hurtigbåter til Attica Group

Brødrene Aa tildelt kontrakt på 3 hurtigbåter til Attica Group 1467 825 Maritime Bergen

I en pressemelding sier Brødrene Aa at de har signert kontrakt om bygging av tre hurtigbåter til Attica Group, en av de dominerende aktørene innen fergetjenester for passasjerer og last i det østlige Middelhavet.

De tre båtene som skal bygges blir 36 meter lange, ha en kapasitet på 150 passasjerer og de vil operere med en topphastighet på 34 knop. Den lette karbonfiberkonstruksjonen vil bidra vesentlig til reduksjon av drivstofforbruk, og følgelig gi redusert karbonavtrykket i overgangen til mer bærekraftige transportløsninger til sjøs. I tråd med dette målet, og for ytterligere å forbedre skipenes energieffektivitet, vil båtene bli utstyrt med solcellepaneler som vil generere strøm til hotellast ombord.

Dette er en veldig viktig kontrakt for Brødrene Aa, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa i Pressemeldingen.

– Vi er stolte av at vi har greid å etablere dette samarbeidet med Attica, og vi setter ekstra pris på det innovative steget de tar som det første rederiet som tar vårt nyutviklede Aero-design til markedet.

Aero-konseptet er et nytt design med fokus på vektreduksjon og lavt energiforbruk. Med alle funksjoner samlet på ett dekk er båtene samtidig universelt designet, tilpasset alle reisendes behov. Det særegne Aero-designet, materialvalgene og nøye utvalgte løsninger gjort i samarbeid med spesialister fra Attica Group, vil samlet gi passasjerene en førsteklasses reiseopplevelse.

Brødrene Aa er anerkjent som verdensledende innen konstruksjon og bygging av drivstoffeffektive karbonfiberbåter med lave utslipp. Brødrene Aa har bygget passasjerferger av karbonfiberteknologi siden begynnelsen av 2000-tallet og har vært markedsleder innen kompositt siden 1970-tallet. Siden den gang har selskapet fortsatt å forbedre design og konstruksjonsteknologi mot stadig lavere utslipp og reduserte driftsutgifter med lavere vekt som nøkkelen til suksess. Brødrene Aa sine skrog er testet under tøffe sjøforhold langs norskekysten og tilfredsstiller de høyeste standarder for sikkerhet og sjødyktighet.

Med denne investeringen følger Attica Group sin plan om å styrke sin markedsposisjon i tråd med krav fra markedet internasjonalt. I en periode med økonomiske vanskeligheter som følge av den globale koronapandemien, bekrefter investeringen Attica Groups langsiktige forpliktelse til bærekraftig utvikling og kontinuerlig forbedring av tjenestene som tilbys til de greske øyene, til lokalsamfunnene og til vekst i den greske økonomien.

Byggingen av båtene starter om kort tid, og alle tre skipene med en total kontraktsverdi på 220 MNOK vil alle være levert til drift sommeren 2022.

Om Attica Group:
Attica Group har sin virksomhet innen passasjerfart gjennom SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, og AFRICA MAROKKO LINK, opererer 32 skip totalt, og tilbyr moderne og høykvalitets transporttjenester i Hellas og internasjonalt. Konsernets skip opererer i 4 land, mellom 60 ulike destinasjoner, forbinder 71 havner og transporterer over 7 millioner passasjerer, 1 million private kjøretøyer og 400.000 godsenheter årlig (data fra 2019).

Om Brødrene Aa:
Brødrene Aa er verdensledende innen konstruksjon av hurtigbåter laget av karbonfiberkompositt. Selskapet har sitt hovedverft i Hyen, Norge, med verft også i Eikefjord, Norge og Guangzhou, Kina. Selskapet har 180 ansatte og er kjent for å være banebrytende for bruk av komposittmaterialer for hurtigfergeapplikasjoner, først med glassfiberkompositter på 1970-tallet og i dag med karbonfiberkompositter.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler