Clean Oceans – felles kamp mot havforsøpling!

Richard Whitcombe _ Alamy Stock Photo

Clean Oceans – felles kamp mot havforsøpling!

Clean Oceans – felles kamp mot havforsøpling! 800 533 Maritime Bergen

«Klyngesamarbeid gir bedriftene en viktig møteplass for utvikling av kompetanse og testing av ny teknologi. Når vi i tillegg jobber sammen med andre etablerte klynger i bergensregionen, slik som Maritime Bergen, kan vi dra veksler på hverandres fortrinn og gjøre hverandre enda bedre.»«Det bidrar som en vekstmotor for å eksportere norsk kunnskap og teknologi ut i verden», sier Geir Helgesen, markedssjef i Framo.

Fredag 8. november fikk Clean Oceans Arena-status.  Med viktige medlemmer som Framo, Kongsberg Satellite, Norce og Sintef på laget vil klyngen benytte norsk teknologi fra oljevernberedskap til å bekjempe plast og annen marin forsøpling over hele verden. Målet er å få i stand en verdensledende arena for teknologiutvikling og innovative løsninger på marin forsøpling. Clean Oceans er nå en del av klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters, som forvaltes av Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet.

Dette er en stor anerkjennelse av klyngens utviklingspotensial, når vi ønsker å ta kompetanse og teknologi fra oljevern et steg videre. Det er en tøff nasjonal konkurranse for å bli tatt opp, så vi er svært stolte over å få status som Arenaklynge, sier påtroppende klyngeleder i Clean Oceans, Eirik Langeland i en pressemelding.

NOSCA (Norwegian Oil Spill Control Association) har allerede i en årrekke laget gode løsninger innenfor oljevern. Når NOSCAs mange medlemmer nå sammen oppnår Arena-status med Clean Oceans, dreies fokuset fra rent oljevern til bekjempelse av generell forsøpling i havet.

Maritime Bergen gratulerer Clean Oceans med klyngestatus og ønsker lykke til med arbeidet for et plastfritt hav!

Les pressemeldingen i sin helhet her.

Fra venstre: Trond Helge Hansen, CEO – Oceanrim og prosjektleder for NOSCA Clean Ocean. Christian Testman, Styreformann i NOSCA og Adm. Dir. i Ocean Visuals. Geir Christian Helgesen, Styremedlem i NOSCA og Markedsdirektør i Framo. Eirik Langeland, påtroppende klyngeleder i Clean Oceans. Monica Mæland, Kommunal- og moderniseringsminister.
Foto: Tom Hansen, Innovasjon Norge.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler