Det er deilig å være norsk – i Danmark

Det er deilig å være norsk – i Danmark

Det er deilig å være norsk – i Danmark 932 343 Maritime Bergen

På tampen av 2022 hadde Maritime Bergen studietur til Danmark. Bybåt og Global Maritime Forum var på besøkslisten.

I slutten av november gjennomførte Maritime Bergen en effektiv studietur til København, hvor vi besøkte den relativt nyopprettede, men hurtig voksende, maritime organisasjonen Global Maritime Forum og prøvde en av «havnebusserne». Et tilbud også vi håper på å få opprettet her i Bergen.

Global Maritime Forum
Global Maritime Forum er en internasjonal ideell organisasjon som har satt som må å øke transport til sjøs, for å øke en bærekraftig og langsiktig økonomisk utvikling, med mennesket i fokus. I tillegg til aktivitet gjennom året holder forumet et fast møte som samler toppledere fra det maritime, frivillige organisasjoner, eksperter og andre innflytelsesrike beslutningstakere og opinionsdannere for å møte globale utfordringer som er spesielt viktige for det maritime.

Kontakten mellom Global Maritime Forum og Maritime Bergen er satt og vi gleder oss til fremtidig samarbeid. Fokuset på dette vil være på kompetanse og likestilling, hvor Københavns maritime forum ønsker å lære mer fra vårt arbeid her i Bergen som trekker kvinner til næringen. Maritime Bergen er ivrige etter å jobbe tettere sammen med Global Maritime Forum på dekarbonisering, og også sammen utforske felles initiativ som å opprette grønne korridorer.

 

Et annet punkt vi i Bergen kan lære mer fra deilige Danmark om er blå kollektivtrafikk.

Blå bybane
Maritime Bergen, med samarbeidspartnere, leverte tidligere i år en rapport til Bergen kommune som omhandlet våre anbefalinger omkring en blå bybåt i Bergen.

Hop ombord på de miljøvenlige, eldrevne havnebusser og sejl gennem Københavns havn på en almindelig busbillet.

 

Danmark har realisert dette og vi benyttet den effektive og miljøvennlige fremdriftsformen da vi skulle bevege oss i København. I 2020 erstattet København sine to eldre havnebusser og satte inn to nye elektriske. Båten kan transportere 80 passasjerer, sykler, barnevogner og rullestoler.

Vår blå drøm er at dette også blir realisert i Bergen!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler