Me, myself and I?

Me, myself and I?

Me, myself and I? 2560 1920 Maritime Bergen

Mandag kveld var representanter fra næringslivet og akademia samlet til forskningskveld på Nansensenteret i Bergen. Temaet for kvelden var hvordan vi kan skape økt samarbeid mellom forskning og næringsliv. 

I samarbeid med GC Ocean Technology og Maritime Bergen inviterte Nansensenteret inn representanter fra næringslivet til å høre mer om det verdensledende forskningsmiljøet.

– Vi ser utrolig mange muligheter for et tettere samarbeid med næringslivet. Vi har mye kunnskap og mange tjenester som vil være verdifulle  for maritimt og marint næringsliv, sa direktør ved Nansensenteret Tore Furevik.

Forskere fra Nansensenteret presenterte ulike smakebiter av all den gode forskningen som gjøres ved Nansensenteret. Alt fra langtids-klimavarsling, sjøis modellering og algeovervåking i havet stod på menyen.

Forskningsleder, Annette Samuelsen presenterte Nansensenter hvordan man varsle algeoppblomstring mer effektivt. Foto: Siv Remøy-Vangen.

Forskningskoordinator, Johnny Johannessen demonstrerte hvordan satelitmålinger i samtid kan brukes for å beregne optimale skipsruter ut i fra lokale forskjeller i havstrømmer.

– Her er det mye å hente. Hvorfor seile mot strømmen mår man kan seile med med? Vår forskning viser at rederier kan spare både reisetid, drivstoff og klimagassutslipp ved å bruke denne typen informasjon til å gjøre bedre rutevalg, sa Johannessen.

Forskningskoordinator, Johnny Johannessen (til venstre) forklarte hvordan satewittanalyser kan brukes til å optimalisere skipsruter. Tore Furevik til høyre. Foto: Siv Remøy-Vangen.

Kvelden ble avsluttet med en panelsamtale om hvordan næringslivet i klyngen kan dra enda større nytte av de verdensledende forskningsmiljøene som finnes i Bergen. Sammen med ordstyrer Even Storheim, delte Felix Tschudi, Einar Ytredal, Owe Hagesæter og Tore Furevik sine refleksjoner rundt temaet.

– Etter å ha hørt på dagens presentasjoner er jeg overbevist om at det er gode synergier og potensielle fellesprosjekt her. Det forutsetter imidlertid at blir langt enklere å finne informasjon om hva forskningsmiljøene kan tilby og hva de kan hjelpe oss med, sa CEO i GC Rieber Shipping Einar Ytredal.

Eier og styreleder i Tschudi gruppen føyde til at både næringslivet og de akademiske miljøene må bli flinkere til å forstå hverandres utgangspunkt og behov.

Et strålende panel delte villig av sine refleksjoner rundt hvordan akademia og næringsliv kan jobbe tettere sammen. Fra venstre: Felix Tschudi, Even Storheim, Einar Ytredal, Owe Hagesæter og Tore Furevik.

– Det blir fort mye stammespråk i begge leirer. Dersom vi skal lykkes med å skape tettere samarbeid mellom næringsliv og akademia, må vi bli flinkere til å oversette for hverandre. Bare det at vi møtes her i kveld er et glimrende eksempel. Vi trenger flere gode og naturlige møteplasser mellom forskere og næringsliv, sa Tschudi.

Maritime Bergen oppfordrer alle våre medlemmer til å invitere inn de ulike forskningssentrene i Bergen for å se på hvordan de kan hjelpe til med å styrke din bedrift og dine aktiviteter.

– Vi har en av verdens mest komplette maritime og marine klynger i Bergen og påmelding vestlandet med verdensledende forskningsmiljø. Her må næringslivet kjenne sin besøkelsestid. Det er bare til å booke inn Tore Furevik og kollegaene hans i kalenderen for 2023, sa ordstyrer Even Storheim.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler