Et HAV av jenter

Et HAV av jenter

Et HAV av jenter Maritime Bergen

[ingress]«Flotte jenter, flotte muligheter, flott arrangement. Rett og slett inspirerende!»[/ingress]

Dette var reaksjonen til en av foreldrene etter årets Et HAV av muligheter 11. februar. For tredje året på rad avholdt Maritimt Forum Bergensregionen og VilVite arrangementet for jenter i ungdom- og videregående skoler. Målet er å få flere jenter til å velge en realfaglig og teknisk utdanningsvei.

Denne kvelden møtte det opp i underkant av 220 jenter, foreldre, lærere og rådgivere. Og påmeldingslinken måtte stenges flere dager i forveien grunnet stor pågang. I tillegg stilte 30 kvinnene opp etter arbeidstid for å fortelle om sin arbeids- eller studiehverdag i sine bedrifter eller studieplasser.

Etter 10 speedforedrag i auditoriet på VilVite trakk alle ned i utstillingen, hvor det var 13 stand med representanter fra Bergens maritime næring og utdanning, klare for å svare på spørsmål fra de nysgjerrige.

I år var det god mediedekning, og både BA og BT var på plass med journalister og fotografer. Skipsrevyen og Sjømannsorganisasjonenes medlemsblad Maritim logg fikk også med seg jentekvelden.

Etter en kartlegging Maritimt Forum foretok i 2010 fant vi ut at tiltak rettet mot jenter måtte til. Jenter visste lite eller ingenting om maritim næring, og kvinner var fortsatt underrepresentert i det maritime. Last ned rapporten i sin helhet her.

Andelkvinner_menn

Etter flere års tiltak rettet mot jenter planlegger Maritimt Forum Bergensregionen å sende ut en enkel spørreundersøkelse for å se om arrangementene våre har ønsket effekt. Utsagn som «Jeg har funnet drømmejobben min her.» viser at vi klarer å lede enkelte jenter inn på den «rette» vei.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler