Et hav av muligheter!

Et hav av muligheter!

Et hav av muligheter! 526 274 Maritime Bergen

Hele 90 prosent av havrommet er fortsatt ikke utforsket. Før vi får oppdaget alt det spennende og ukjente vil plasten vi har skapt med stor sannsynlig allerede ha vært på steder vi selv aldri har sett. Maritime Bergen stiller selvsagt opp når havet er på agendaen.

Hvert år havner åtte millioner plast i havet. Årets TV-aksjon skal ta tak i dette problemet gjennom å støtte arbeidet til WWF som skal redusere plastutslippene og ta bedre vare på verdenshavene. I forbindelse med TV-aksjonen som gjennomføres søndag 18. oktober går det en næringslivsdugnad dagene i forkant – Aktører i Bergens næringsliv ringer rundt til sine kontakter for å få hjelp til å renske havet.  I år stiller Maritime Bergen opp når havet vårt er på agendaen!

I tillegg til at daglig leder Siv-Remøy Vangen ringer rundt til sine kontakter har vi opprettet en digital bøsse. Den finner du her, og du velger selv hvor mye du vil gi.

Dette er en lokal næringslivsspleis hvor støtte som kommer inn går uavkortet til TV-aksjonen NRK 2020 som i år altså retter seg mot WWFs arbeid med plastbekjemping i verdenshavene. Plast som i tillegg til å gjøre ubotelig skade på dyreliv, også påvirker oss negativt.

En fjerdedel av all plastforurensning har sitt opphav i Sørøst-Asia. Derfor er midlene fra årets innsamlingsaksjon satt av til tiltak i områder i den delen av verden.

Her skal avfallssystemer forbedres for nærmere en million mennesker, noe som vil kunne årlig forhindre 7000 tonn plast å havne i havet. Det skal også igangsettes mer plastgjenvinning, og påvirkning av beslutningstakere til å forplikte seg til å nå WWF sitt mål om ingen plast på avveie i 2030.

70 prosent av klodens overflate er dekket av hav, 80 prosent er dypere enn 3000 meter og 90 prosent av havrommet er fortsatt ikke utforsket. Om vi ikke setter i gang nå, vil de dystre spådommene om mer plast en fisk i havet i 2050 kunne skje!

Dette er et utrolig viktig arbeid, og skal vi nå målet  om ingen plast på avveie om kun ti år, må alle brette opp armene og bidra! Sier Siv Remøy-Vangen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler