Et HAV av muligheter

Et HAV av muligheter

Et HAV av muligheter 934 498 Maritime Bergen

Vårt årlige rekrutteringsarrangement for 200 elever i ungdoms- og videregående skole rakk akkurat å gjennomføres i fjor på VilVite før Norge stengte ned. Denne uken var det igjen Et HAV av muligheter, og da traff vi nærmere 1000 elever!

Ganske raskt etter jul bestemte vi oss for at det realfaglige, tekniske og maritime rekrutteringsarrangementet Et HAV av muligheter 2021 måtte gjennomføres digitalt. Å avlyse var ikke aktuelt da elever det siste året har gått glipp av mange fagdager og utdanningsarrangement. Vi hadde også fortløpende dialog med ansatte på ungdoms- og videregående skoler i Bergen, og de var tydelige på de ønsket et tilbud om et digitalt arrangement i mangel på fysiske.

Arbeidet med å få inn videosnutter fra medlemmer og samarbeidspartnere som vanligvis står på scenen og presenterer, ble satt i gang. Etter noen uker satt vi med noen timers filmer klar for klipping og presentasjon. Vi hadde stort fokus på at dette ikke skulle bli et «annenrangs» arrangement, og utvalget vi endte opp med gav et godt bilde på den maritime klyngen, og utdanninger man kan velge om man vil jobbe der.

Sjøkrigsskolen har alltid innslag som fenger.
Foto: Cecilie Bannow

Vi satte opp studio på VilVite og gjorde opptakene som skulle gi rammen rundt videoinnslagene, og Et HAV av muligheter, en en og en halv times sending var klar for premieren 17. februar. God tid før elevene i ungdoms- og videregående skole skal ta sitt utdanningsvalg.

Line Andersen, Maritime Bergen og Eivind Ose, VilVite er klar for sending.

Med videoinnslag fra Framo, Fagskolen i Hordaland, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen, Ent3r, Rolls-Royce Bergen Engines, Utkilen, Equinor, Sjøkrigsskolen, Maritimt Opplæringskontor, Maritim Karriere og Laksevåg og Bergen Maritime videregående skole fikk vi virkelig vist mye av alt det Bergen er god på når det kommer til maritim næring.

En klar fordel ved å kjøre Et HAV av muligheter digitalt, er at klasser som ikke hadde mulighet til å følge arrangementet på sendingsdato, kan når som helst plukke frem linken senere. De kan også se de innslagene som er mest relevante for dem.

Her er link til arrangementet om heller ikke du fikk sett det 17. februar. Et HAV av muligheter.

 

Siri Nystad, VilVite, Line Andersen, Maritime Bergen og Eivind Ose, VilVite klar for å chatte med publikum

Bakgrunnen til Et HAV av muligheter stammer fra 2010 da vi produserte rapporten Flere kvinner inn i maritim næring. En undersøkelse presentert i rapporten viste at ungdom generelt, og jenter spesielt visste svært lite om utdannings- og yrkesmulighetene i Norges nest største næring. Etter 10 år med rekrutteringsarrangement som Et HAV av muligheter, som rettet seg mot jenter, så vi at det var igjen behov for også å få med guttene, som igjen var i ferd med å bli akterutseilt. Derfor  er Et HAV av muligheter fra 2021 en fagdag for både gutter og jenter!

Maritim næring trenger både dyktige gutter og dyktige jenter, og det finnes mange muligheter som bare venter på å bli oppdaget, sier Line Andersen, prosjektleder i Maritime Bergen.

Tusen takk til økonomiske bidragsytere!


0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler