Filmer sjøfartshistorie

Filmer sjøfartshistorie

Filmer sjøfartshistorie Maritime Bergen

Screenshot 2013-10-30 12.44.10Eilert Munch Lund endret studiekurs, og dokumenterer i dag norsk sjøfartshistorie på film. Nå har hans arbeid fått norsk pensum på riktig kurs – krigsseilerne er skrevet inn.

Hva er din gründeridé?

Sjøfartsfilm AS har som visjon å bevisstgjøre betydningen av vår maritime kulturarv. Norge har i generasjoner vært, og er fremdeles, en av verdens ledende sjøfartsnasjoner.

 

Hvem har vært deres viktigste støttespillere underveis?

Filmene er finansiert av Grieg Foundation, Norsk Kulturråd og en rekke maritime organisasjoner og bedrifter. Avdøde skipsreder, Ellen Forland, var min viktigste støttespiller.

Hvilke etterspill har filmene gitt?

Filmene har skapt stor debatt rundt den behandlingen og økonomiske frarøvelsen krigsseilerne og deres familier ble utsatt for etter andre verdenskrig. Deres innsats og historie har nå blitt innbakt i skolens historiepensum. Krigsseilerne, deres pårørende og etterkommere har også fått en offentlig beklagelse.

Hvilke fremtidsplaner har dere?

– Vi lager nå blant annet en film om norske skoleskip. Norge har verdens mest spennende sjøfartshistorie – fra vikingtid og frem til i dag, så det er nok av temaer å ta fatt på.

Eilert Munch Lund er én av tre gründere som blir intervjuet i Maritim Avis 2013.

Les saken i sin helhet, på side 32, HER.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler