Fra land til sjø med Fjord Line

Fra land til sjø med Fjord Line

Fra land til sjø med Fjord Line Maritime Bergen

 

[ingress]Samferdselsminister Ketil Solvik- Olsen uttalte under Nasjonal veikonferanse i Bergen at Fjord Line skal få frakte vogntog mellom Bergen og Stavanger.[/ingress]

 

Mandag forrige uke kom nyheten om at Fjord Line sitt andre skip MS ”Bergensfjord” var ferdigstilt, noe som gir Fjord Line to miljøvennlige skip.

De gode nyhetene for Fjord Line stopper ikke der. Under årets veikonferanse i Bergen i går lovte samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen at Fjord Line fremover skal få frakte vogntog mellom Bergen og Stavanger.

–       Vi ønsker å legge til rette for at mer av godsfrakten kan gå til sjøs. Det er helt meningsløst at Fjord Line har ferjer som går med ledig plass, men der de ikke har lov til å ta om bord norske trailere, sier samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen til NRK.

Personfrakt og frakt av vogntog har tidligere ikke har vært mulig fordi skipene har hatt tax-free salg om bord. Dette lover
statsråden å finne en løsning på.

-Nå har Finansdepartementet sendt brev til Toll- og avgiftsdirektoratet, der de gir beskjed om at dette problemet må dere løse, og med en frist til 1. april, sa samferdselsministeren i sin tale.

Med seiling mellom Bergen og Stavanger vil de to skipene MS ”Stavangerfjord” og MS ”Bergensfjord” kunne avlaste E39. Skipene har plass til om lag hundre vogntog hver.

Satsning på frakt fra land til sjø er både samfunnsøkonomisk og miljøvennlig, og er en strategi som også burde iverksettes lokalt.

bergensfjord

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler