Ny miljøvennlig cruiseferge

Ny miljøvennlig cruiseferge

Ny miljøvennlig cruiseferge Maritime Bergen

[ingress]Ferdiggjøringen av Fjord Lines andre skip «Bergensfjord» har gått raskere enn planlagt. Snart har rederiet to store og miljøvennlige cruiseferger seilingsklare.[/ingress]

 

Fjord Line fikk mandag 3. februar 2014 overlevert MS «Bergensfjord» fra Bergen Group Fosen.

 

– Med både MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord» i drift realiserer vi vårt mål om daglige avganger for transport av passasjerer og gods fra alle fire havner. Dermed starter en ny æra i fergetrafikken mellom Norge og EU som vil få stor betydning både for reiselivet og næringslivet for øvrig. Salget av billetter i sommermånedene er meget lovende både i Norge og på kontinentet, fremholder Ingvald Fardal, administrerende direktør i en pressemelding.

 

Fjord Lines to nye cruiseferger er helt identiske med motorer som drives med flytende naturgass (LNG). Utslippet av NOx reduseres av den grunn med 92 prosent i forhold til utslipp fra skipsmotorer som drives med tradisjonell tungolje. Utslipp av svovel elimineres fullstendig, mens utslipp av partikler reduseres med 98 prosent. Dessuten medfører den teknologien Fjord Line benytter en reduksjon av utslipp av drivhusgasser (CO2) med 23 prosent. Også ved landligge er luftforurensningen minimal. Cruisefergene er dermed de mest miljøvennlige i sitt slag i verden, forteller Bergen Group.

 

 

fjordline
Foto Bergen Group

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler