Rekordtall for Bergensregionen

Rekordtall for Bergensregionen

Rekordtall for Bergensregionen Maritime Bergen

[ingress]Bare i Bergensregionen omsatte maritim næring for rekordhøye 84 milliarder kroner, sto bak en verdiskaping på 27 milliarder og skapte over 20 000 arbeidsplasser. Veksten i Bergensregionen bidrar til å gjøre maritim næring til en av Norges største verdiskapende næringer.[/ingress]

 

–Det er lenge siden vi har vært sett så sterk oppgang både i verdiskaping og sysselsetting, og tallene viser at sysselsettingen øker mest i Bergensregionen, sier Susanne Rislå Andersen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.

I Maritim Verdiskapingsrapport 2014, som Menon Business Economics har utført på oppdrag for Maritimt Forum, viser nye nøkkeltall en maritim verdiskaping for Norge på hele 160 milliarder kroner.–Det tilsvarer 500 millioner kroner i døgnet! Det maritime gir derfor store ringvirkninger for resten av nasjonen, poengterer Andersen.

Maritim næring har en lang og stolt tradisjon i Bergensregionen. 18 % av verdiskapingen i regionen er relatert direkte til maritime bedrifter. Tett geografisk lokalisert, og hovedtyngde av familieeide selskaper med drift og hovedkontor på Vestlandet.

Regionen er hjem til en komplett maritim klynge med verdensledende rederier, utstyrsprodusenter og verft, og et betydningsfullt maritimt senter. Dette er en svært kapitalkrevende bransje, og tett på kundene finner vi bl.a er verdens største shippingbanker og sjøforsikringsselskap.

 

 Se hele rapporten her

 

 

 

Verdiskaping-2014

 

Skrevet av Merete Bratten

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler