Horten er «årets maritime kommune»

Horten er «årets maritime kommune»

Horten er «årets maritime kommune» 1200 797 Maritime Bergen

Sjøfartsdirektør Knut Aril Hareidesammen med Horten-ordfører Are Karlsen under utdelingen av årets maritime kommune 2023. Foto: Ivar Engan

Tirsdag kveld mottok Horten-ordfører Are Karlsen prisen for «årets maritime kommune» på et arrangement under Arendalsuka i regi av blant andre Maritimt Forum og Norges Rederiforbund. 

Det var sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide som sto for utdelingen av den aller første prisen for årets maritime kommune foran de 250 gjestene om bord på seilskipet Christian Radich tirsdag kveld. Vinneren ble plukket ut av en uavhengig fagjury i tillegg til publikumsstemmer.

Juryen begrunnet prisen slik:

«Horten er en kommune som har lange maritime røtter og tradisjoner. De siste årene har kommunene utviklet seg til å bli et senter for industri, teknologi, kompetanse og innovasjon – banebrytende fremskritt innen autonomi og havvindteknologi. Omtrent 40–50 prosent av norsk verdiskaping innenfor elektronikkindustrien kommer fra denne kommunens næringsklynge og samspillet med akademia og utdanning av nye sjøfolk er sterkt.»

Horten var i skarp konkurranse med Haugesund, Bergen og Ulsteinvik. På forhånd var det mulig for folk flest å avlegge stemme gjennom avisa Kystens Næringsliv. Horten fikk 1.700 stemmer med Haugesund på andreplassen med 1.200 stemmer.

– Vi gratulerer Horten med seieren, sier Ivar Engan i Maritimt Forum nasjonalt.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler