Ta inn studenter til jobbskygging i høst gjennom Externship

Ta inn studenter til jobbskygging i høst gjennom Externship

Ta inn studenter til jobbskygging i høst gjennom Externship 582 872 Maritime Bergen

Foto: Cecilie Bannow / SAMMEN

Externship-programmet arrangeres av SAMMEN –  Studentskipnaden på Vestlandet. Her får næringslivet mulighet til å ta inn studenter til jobbskygging. Dette er en ypperlig mulighet til å vise frem din bedrift for fremtidige arbeidstakere. 

Hver høst og vår gjennomfører SAMMEN Karriere et lavterskeltilbud der studenter får muligheten til å komme ut i bedrifter i næringslivet på Vestlandet og få hands-on-erfaring gjennom jobbskygging. Målet med programmet er å gi studentene et innblikk i hvordan arbeidshverdagen ser ut i ulike yrker og deres hjelpe dem til å ta karrierevalg etter endt utdanning.

– Vi opplever at veldig mange studenter opplever at det er krevende å få innsikt i hva ulike bransjer, bedrifter og stillinger faktisk innebærer. Derfor har vi laget et lavterskeltilbud der bedriftene får muligheten til å vise seg frem til studentene gjennom å ta dem inn til jobbskygging 2-4 dager, sier karriereveileder i SAMMEN Sigrid Isdal.

Basert på bedriftenes ønsker og behov, lager SAMMEN annonser, matcher relevante studenter med bedriftene, gjennomfører intervjuer og følger opp studentene underveis. Tilbudet er gratis, både for bedriftene og studentene.

– SAMMEN gjør hele den administrative jobben, så dette er en skikkelig vinn-vinn, både for næringslivet og studentene, sier Isdal.

Externship gjennomføres hver høst og vår. SAMMEN har allerede hatt flere kull med studenter ute i bedrifter og tilbakemeldingene har vært udelt positive – både fra studentene og fra næringslivet. Mange av studentene har endt opp med å få jobb i bedriften de var utplassert i etter studietiden.

En av studentene som fikk god nytte av Externship-programmet, er Katharina Caspersen Salen. Våren 2022 hadde hun et Externship hos Shearwater Geoservices.

– Dette har gitt meg erfaringer som kommer veldig godt til nytte når jeg skal ut å søke fulltidsjobb. Jeg har virkelig fått øynene opp for hva jeg kan jobbe med etter studiene, sier Katharina Caspersen Salen i et intervju med SAMMEN.no.

Ønsker du å ta inn en eller flere studenter i din bedrift? Les mer om ordningen her og ta kontakt med Sigrid Isdal i Sammen Karriere: sigrid.isdal@sammen.no / 55 96 87 24

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler