Innholdsrik dag for politikerne fra «Vestlandsbenken» på Stortinget

Innholdsrik dag for politikerne fra «Vestlandsbenken» på Stortinget

Innholdsrik dag for politikerne fra «Vestlandsbenken» på Stortinget 2560 1707 Maritime Bergen

Bergen viste seg fra sin beste side da flere av representantene fra de to vestlandsbenkene på Stortinget besøkte flere viktige bedrifter i den maritime klyngen i Bergensregionen. I løpet av en lang og innholdsrik dag fikk politikerne komme tett på der verdiskapingen skjer. 

I samarbeid med Bergens rederiforening arrangerte Maritime Bergen et utvidet benkemøte med maritim kunnskapsfag for politikerne fra de Hordaland- og Sogn og Fjordane-benkene på Stortinget tirsdag 7. mars.

– Dette er noe av det viktigste vi gjør her i Maritime Bergen. Maritim næring er Bergens aller viktigste næring og da må politikerne være tett på og kjenne behovene til næringslivet vårt, sa daglig leder i Maritime Bergen Sigvald Sveinbjørnsson.

– Ingenting er bedre enn å få dem ut til bedriftene og la dem få komme «nærme stålet», sa Sveinbjørnsson.

På Hordvikneset fikk politikerne demonstrert Bergen Engiens sitt testanlegg for hydrogenmottorer. Foto: Bergen Engiens / Jordan. Paquet

Rundtturen startet i lokalene til DOF på Marineholmen. Her fikk de en grundig oppdatering på aktiviteten til offshore rederiet og flere gode innspill til politikkutforming for havvind.

– Havvind åpner et helt nytt og utrolig viktig marked for oss. Det er viktig at vi får opp et høyere moment i utviklingen og at prosjekter som Trollvind, sa EVP i DOF Subsea Jan Kristian Haukeland.

Nils Magne Fjæreide i Misje Rederi trakk frem viktigheten av stabile arbeids- og lønnsvilkår for sjøfolkene, mens Erik Hjortland i Odfjell SE presenterte Odfjell sitt grundige arbeid på kartlegging av nye energibærere til deep-sea-flåten.

– Å dekarbonisere den havgående flåten vil kreve ekstreme mengder med ny fornybar energiproduksjon. Vår klare oppfordring er at vi må se mer på energieffektiviserende tiltak og lavutslippsteknologi – vi kan ikke bare snakke om 100% nullutslippsløsninger, sa Hjortland.

Stemningen var på topp under tirsdagens omvisning hos Bergen Engiens. Foto: Maritime Bergen / Even Storheim.

Etter en hyggelig busstur fra Marineholmen til Hordvikneset ble gruppen tatt med på en grundig omvisning i produksjonslokalene til Bergen Engiens. Her fikk politikerne se produksjonen og prate med flere av lærlingene. Her fikk de også demonstrert Bergen Engiens sitt testanlegg for hydrogenmotorer.

Politikerne be fraktet over Byfjorden i strålende solskinn med KODE sin hybridelektriske skyssbåt, M/S Ole Bull. Bergen Engiens / Jordan Paquet.

Passende nok gikk neste transportetappe på den maritime kunnskapsdagen sjøveien fra Hordvikneset til Framo på Askøy. Her fikk politikerne gleden av å gå om bord i den hybrid-elektriske skyssbåten M/S Ole Bull, som normalt frakter passasjerer over til Lysøen for KODE. Om bord ble det presentasjoner både fra 200 årsjubilanten Sparebanken Vest og Maritime Bergen.

Hos Framo ble stortingspolitikerne presentert for selskapets verdensledende pumpeteknologien, og ikke minst Framo sine innovative løsninger for mer bærekraftig havbruk.

Hos Framo ble det demonstrert verdensledende teknologi. Foto: Maritime Bergen / Even Storheim.

Etter en flott båttur fra Askøy til Bryggen i strålende bergenssol, fikk politikerne en oppdatering på den kommende One Ocean Week og den pågående One Ocean Expedition fra Haakon Vatle, direktør i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl. Dagen ble avsluttet med et besøk om bord supplyfartøyet M/V Island Condor og middag på Pergola i Skostredet.

– Jeg vil takke Rederiforeningen og Maritime Bergen for en flott dag. Dette har vært utrolig kjekt og veldig lærerikt, sa leder for Hordalandsbenken Ove Trellevik (H).

– Vi som stortingspolitikere er helt avhengig av gode tilbakemeldinger og tydelige bestillinger fra næringslivet. Uten det klarer ikke vi å gjøre en god jobb på Stortinget. Derfor setter vi veldig stor pris på få komme ut og møte bedrifter, slik som vi har gjort i dag, fortsatte Ove Trellevik.

Maritime Bergen og Bergens Rederiforening ønsker å takke alle bedriftene som åpnet dørene og tok oss imot under tirsdagens rundtur.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler