Kompetansebehov i norsk maritim næring

Kompetansebehov i norsk maritim næring

Kompetansebehov i norsk maritim næring Maritime Bergen

Rapporten «En sterk norsk maritim næring – en trussel mot Sjøforsvaret» viser at Sjøforsvaret står ovenfor flere utfordringer knyttet til fremtidig kompetanse.

-Det å ha et vitenskapelig grunnlag for å vurdere hvordan sivil maritim næring vil utvikle seg i årene framover er helt avgjørende for oss som er ekstremt avhengige av langsiktige rammebetingelser, sier Generalinspektør for Sjøforsvaret, kontreadmiral Bernt Grimstvedt.

Rapporten underbygger det faktum at maritim næring er meget lønnsom og innovativ. I tillegg gir næringens struktur med tydelige regionale næringsklynger sterke komparative fortrinn. Det er høyst sannsynlig at denne utviklingen også vil fortsette i fremtiden.

Rapporten slår videre fast at kompetansebehovet innen maritim næring er kontinuerlig økende. Sjøforsvarets personell har kompetanse som er etterspurt i alle deler av den maritime næringen. En situasjon hvor det forventes ytterligere økning i etterspørselen av denne kompetansen, er dermed problematisk.

-Vi forventer derfor at Sjøforsvarets kompetansebehov i langt sterkere grad sees som en del av en langsiktig nasjonal strategi, sier Grimstvedt.

 

Foto: Forsvaret.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler