Norges ledende cruisehavn

Norges ledende cruisehavn

Norges ledende cruisehavn Maritime Bergen

Med totalt anløp på 311 cruiseskip bare i år, kan det slås fast at Bergen er Norges ledende cruisehavn. Tall fra 2013 viser at 453 372 passasjerer tok turen innom byen i 2013, en økning på 1,56 prosent fra i fjor.

Sammenlignet med 2012 har Bergen i år færre anløp. At passasjertallene likevel har økt indikerer at Bergen får besøk av stadig større cruiseskip.

-Vi arbeider aktivt med å markedsføre Bergen som cruiseskipdestinasjon. Bergen har en fantastisk beliggenhet, og har mange kjente attraksjoner som passasjerene ønsker å få med seg. Videre er Bergen inngangen til de berømte norske fjordene, hvor passasjerene får oppleve vakker natur, sier Helen Hovland, Markedsansvarlig i Bergen og Omland Havnevesen.

Fremtiden for Norges ledende cruisehavn ser lovende ut. For første gang ble det i år gjennomført snuhavns-operasjoner i Bergen.  Å være snuhavn, vil si at påstigende passasjerer kommer med charterfly til Bergen, og at avstigende passasjerer som kommer med skipet, tar samme fly tilbake.

-Vi forventer at dette kan være en ny og spennende mulighet for Bergen, sier Hovland.

I følge Bergen og Omland Havnevesen, ser cruisesesongen 2014 svært positiv ut. Foreløpig er det meldt 313 anløp og et estimert passasjertall på 475 000. Første cruiseanløp i Bergen blir 27. februar, tre anløp i oktober og siste anløpet 8. november. Sesongene strekkes stadig.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler