LNG skip endelig på vei til Norge

LNG skip endelig på vei til Norge

LNG skip endelig på vei til Norge Maritime Bergen

NorLines_skip_i_natur_870_380_s_c1

Nor Lines sitt prisbelønte LNG- skip, MV KVITBJØRN er endelig på vei hjem.

Skipet ventes å ankomme Norge i løpet av to måneder fra verftet, Tsjuji Heavy Industries CO. Ltd i Kina hvor MV Kvitebjørn ble bygget.
Miljøvennlig transport langs hele Norgeskysten
Administrerende direktør Tor Arne Borge forteller at dette naturlig nok er en stor dag for Nor-Lines.

-Vi gleder oss til å tilby en enda mer effektiv og miljøvennlig logistikkløsning for godstransport langs hele Norgeskysten forteller Borge i pressemelding.
Blå næring- grønt skifte
MV Kvitbjørn er det første av to nye naturgassdrevne godsskipene som skal erstatte eldre tonnasje i fast rute mellom Nord Europa og Norgeskysten til Nord Norge.
Bruk av drivstoffet naturgass (LNG) gir en kraftig forbedring i miljøregnskapet for en allerede miljøvennlig sjøtransport.

– Nor Lines og vår eier, Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD), mener at fremtidens drivstoff for skip er naturgass.

I forhold til oljedrevne skip vil de to nye Nor Lines-skipene ha mer enn 35 % prosent lavere klimagassutslipp. Utslippene av nitrogenoksid (NOx) blir redusert med 90 prosent, og svovel- og partikkelutslipp fra drivstoff elimineres, forklarer Tor Arne Borge.

Flere priser
Skipet som allerede har vunnet flere priser er utviklet i samarbeid med Rolls Royce. I tillegg til å basere seg på flytende naturgass som drivstoff er også skipet nyvinning relatert til skrogdesign, fremdriftsanlegg og kraftproduksjon om bord. Ikke minst vil vært av skipene ha en kapasitet tilsvarende minst 200 vogntoglass, noe som øker fleksibiliteten for transport mellom vei og bane til sjø.

Se film fra Nor Lines om deres miljøvennlige satsing:

Tekst: Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler