Maritimt Forum-medlem vant Nyskapingsprisen for 2013

Maritimt Forum-medlem vant Nyskapingsprisen for 2013

Maritimt Forum-medlem vant Nyskapingsprisen for 2013 150 150 Maritime Bergen

Vinner av NHO Hordalands Nyskapingspris og kandidat til den nasjonale Nyskapingsprisen for 2013 er Maritimt Forum-medlemmet Liquiline AS.

Med hovedkontor i Bergen og avdelingskontorer i Vancouver og Singapore, stakk Liquline AS av med NHO Hordalands Nyskapingspris. Det unge selskapet har blant annet utviklet en containerbaert løsning for å distribuere flytende gasser.

Prisen er en viktig del av NHOs arbeid med synliggjøring av næringslivets nyskapingsevne, og vise at det finnes gode kreative bedrifter i hele landet. Videre oppleves prisen som en viktig anerkjennelse av vinnerne, uttaler regiondirektør Tom Knudsen i NHO Hordaland.

– Han opplyser videre at vinneren av NHO Hordalands Nyskapingspris er Regionforeningens kandidat til den nasjonale Nyskapingsprisen som deles ut på Småtinget den 21. august i år.

Liquiline ble etablert i 2005 av Dag Lilletvedt, som også er adm. direktør av selskapet

Liquiline er et globalt gassteknologiselskap og en uavhengig leverandør av tjenester og løsninger for distribusjon av flytende naturgass (LNG) og flytende biogass (LBG). Selskapet har bl.a utviklet LiquiTainerkonseptet, en containerbasert løsning for å distribuere flytende gasser. Denne løsningen er en sentral del i Liquiline’s forretningskonsept. Gjennom sine teknologiløsninger og sin spisskompetanse på flytende gasser har selskapet i løpet av få år blitt en ledende aktør innenfor LNG og LBG containerdistribusjon både i Norge og utenlands.

Verden står foran en omfattende global overgang fra olje til gass som drivstoff på skip. Redere verden over ser nå etter nødvendig distribusjonsløsninger for å møte en slik utvikling. Liquilines teknologi vil være velegnet for å forsyne skipsfarten med LNG. Tilsvarende vil Liquilines teknologi være velegnet for overgang fra diesel til gass som drivstoff for trailere og lokomotiver. Dette vil bidra til en vesentlig mer klima- og miljøvennlig transport.

Liquiline har en global vekststrategi og inngikk for kort tid siden en kontrakt med et stort gassdistribusjonsselskap i Nord–Amerika. I tillegg har selskapet inngått samarbeidsavtaler med store motorleverandører noe som setter Liquiline i en svært god posisjon i forhold til bl.a. shipping- og industrimarkedet.

Nyskapingsprisen skal belønne enkeltmenneskers initiativ og samtidig skape økt interesse og oppmerksomhet i samfunnet for nyskaping og etablering av nye bedrifter. Dette formålet er til fulle oppfylt av Dag Lilletvedt gjennom etableringen av Liquiline, uttaler regiondirektør Tom Knudsen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler