Skip spekket med high-tech

Skip spekket med high-tech

Skip spekket med high-tech Maritime Bergen

[ingress]DOFs nye flaggskip døpes på Bryggen i Bergen. Den nye båten har undervannsfartøy som kan gå ned til 3500 meters dyp.[/ingress]

«Skandi Bergen» er et offshorekonstruksjonsskip som etter dåp skal arbeide i Nordsjøen.  Båten er innredet for 100 personer, fordelt på 28 enkeltlugarer og 36 doble lugarer.

Etter 15 måneders byggeprosess er det 120 meter lange skipet klart for arbeid på britisk sektor av Nordsjøen en periode. Når den jobben er gjort, venter oppgaver for Statoil i Nordsjøen.  – Skroget er bygget i Romania, mens hun er utrustet hos Vard-gruppen i Søviknes på Sunnmøre, sier Frode Moen, prosjektleder hos DOF.

Om bord er det en stor kran som kan løfte 250 tonn. En vanlig container som er tungt lastet veier gjerne opptil ti tonn. Spesialkranen skal arbeide med tunge oljekonstruksjoner.

Fartøyet har også to undervannsfartøy som kan gå ned til 3500 meter for å utføre arbeid for oljebransjen. De opereres fra skipet. De er utstyrt med videokamera og flere armer. De kan for eksempel skru igjen bolter og mutre på installasjoner 3500 meter under overflaten og erstatter dykkere.

Maritimt Forum Bergensregionen ønsker skip og mannskap hell og lykke på alle hav!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler