Gullrekke til Bergen

Gullrekke til Bergen

Gullrekke til Bergen 1440 810 Maritime Bergen

Universitetet i Bergen Raftostiftelsen, Institute of Human Rights and Business tilbyr et eget masterkurs om menneskerettigheter for næringslivet. I tillegg til kurset foregår nå Mind the Gap tour – for å belyse utfordringer koblet til menneskerettigheter og shipping.

Mind the Gap er en rekke seminarer rettet mot shipping som foregår fra høsten 2018 til juni 2019. Seminarrekken hadde oppstart allerede i august om bord på Statsraad Lehmkuhl, fasilitert av Maritime Bergen under Leadership – Arendalsuka.

Launch of “Mind the Gap Tour”

Launch of “Mind the Gap Tour”

Denne høsten har næringslivet i Bergen en unik mulighet til å lære om næringsliv og menneskerettigheter ved Universitetet i Bergen (UiB).  De kan møte topp internasjonale forelesere med erfaring fra sentrale roller i FN, OECD, UD, ABB, Unilever, Microsoft, Anglo-American, Telenor, Equinor og andre ekspertmiljøer.

Det er UiB, The Institute for Human Rights and Business (IHRB)  og Raftostiftelsen som arrangerer et masterkurs, som går over  tre helger.  Deltakerne vil blant annet få god innsikt i hvordan de kan håndtere dilemmaer med menneskerettigheter i deres egen bransje og bedrift.

Bedrifter – nødvendig med aktsomhet
– Å respektere menneskerettighetene er ikke en passiv øvelse, det krever en aktiv tilnærming. Bedrifter må ha en bevisst policy og systemer for aktsomhetsvurderinger. Dette er kurset gir en sjelden mulighet til å få praktisk og operativ kompetanse i møte med interessante  forelesere, sier programansvarlig i Raftostiftelsen Therese Jebsen.


– Vi har en gullrekke av forelesere som kommer  fra toneangivende internasjonale miljøer,  sier Jebsen.

Deltakerne skal få en dypere forståelse av hvordan menneskerettighetshensyn angår en rekke bransjer.  De vil få praktisk kompetanse om hvordan det er å utvikle bedriftsstrategier, som samsvar med FNs internasjonale menneskerettighetsstandarder, presiserer Jebsen.

Etterspurt kunnskap
Det første masterkurset ble arrangert i 2017 og ble godt mottatt av næringslivstudentene. En av deltakerne, Monica  Mee, Sustainability Specialist i  Nordea,  sier at kurset har en høy kvalitet og gir viktig innsikt og kunnskap om områder som kommer til å være toneangivende i den tid vi går inn i.
– Dette er kunnskap som vil bli etterspurt av både bedrifter og samfunn, som en del av bærekrafts utviklingen og deres rolle i denne, sier Mee.

Praktisk info om kurset:
Kurset passer for de fleste, men det krever to års arbeidserfaring, og en bachelorgrad.
Emnet teller 15 studiepoeng og er på engelsk.
Kurset foregår over tre helger:  14-16 september, 19-21 oktober, 9-11 november, 2018.

Spørsmål? Ta gjerne kontakt med Therese Jebsen, therese.jebsen@rafto.no, mobil 41511390

UiB og Raftostiftelsen tar imot søknader frem til kursstart, 14. september. Etter 2. september sendes påmelding med CV til kursansvarlig ved UiB terje.knutsen@uib.no,

For påmelding og mer informasjon om kurset gå inn på Universitetet i Bergen sine nettsider.

NB! Etter 2. september må påmelding skje direkte til Terje.Knutsen@uib.no

Last ned brosjyren om Masterkurs Humuan Rights

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler