Nor-Shipping 2023 – all time high!

Nor-Shipping 2023 – all time high!

Nor-Shipping 2023 – all time high! 2560 1048 Maritime Bergen

Etter fire år med pandemi, utsettelser og restriksjoner var det tydelig at folk var klare for et ordinært Nor-Shipping igjen da Maritime Bergen hadde stand for sine medlemmer i den maritime vestlandsklyngen.

Med økonomisk støtte fra Bergen kommune og Bergens Rederiforening rigget vi en fellesstand for 11 av våre medlemmer. Over tre dager ble det holdt Maritime Talks fra vår egen scene. Vi hadde alle forutsetninger for en vel besøkt stand da Nor-Shipping hadde rekord på antall solgte billetter.

 

 

 

«Vi synes det er utrolig kjekt at så mange av våre medlemmer ønsker å stå med oss på stand, og vi er glade for at vi kan være en utløsende faktor for at viktige maritime aktører faktisk får vist seg fram på det globale markedet» Sier prosjektleder Kjersti Soldal Meredith

 

 

 

 

 

Åpning av standen
Tirsdag var det offisiell åpning av Maritime Bergen sin fellesstand. Det var heising av seil, shanty ved Det norske sjømannskor, taler og bobler i glassene.

Havminister Bjørnar Skjæran holdt åpningstalen. Der skrøt han blant annet av flere av Maritime Bergens rekrutteringsarrangement da han fortalte om den nye maritime likestillingsstrategien som regjeringen lanserte dagen før. Alfred Bjørlo, Stortingsrepresentant for Venste sa også noen ord.
«Vi må få opp tempoet kraftig i det grønne skiftet til havs: Nå er den maritime klyngen på vestlandet «spenn klar» til å rulle ut ny teknoogi både i Norge og resten av verden» Sier Bjørlo etter åpningen i et eget facebook-innlegg. Bjørlo fortsetter:

Det er GULL at vestlandet står sammen i kampen for kysten, havet, og det maritime næringslivet – der Bergensmiljøet her på Nor-Shipping tar ledertrøyen og inviterer andre med seg.

Havminister Bjørnar Skjæran

De resterende dagene gikk det slag i slag med program og besøkende på standen vår.

Maritime Bergen inviterte også til panelsamtaler i løpet av uken. Under tittelen «Fit for 55» leder Maritime Bergen sin nye styreleder, Elisabeth Drægebø en panelsamtale. I panelet deltok Simon Johannesson fra Norges Rederiforbund, Celine Troye fra Wikborg Rein og Ragnhild Høvik fra Grieg Edge.

Hva holder deg våken om natten, lurte daglig leder i Maritime Bergen i panelsamtalen ved samme navn. Paneldeltakerne Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide, CEO i Utkilen Siri-Anne Mjåtvedt og CEO i Corvus Energy Geir Bjørkeli var skjønt enige om at de miljømessige utfordringene kunne føre kunne føre til insomnia.

Smilet på ansiktene til Sigvald, Geir, Siri-Anne og Knut-Arild gjenspeiler ikke det alvorlige temaet som ble diskutert.

Men en stabil temperatur på rundt 25 fortsatte messelivet også i Oslo sentrum etter at standen var stengt ned for dagen. Det virket som om Nor-Shipping var på de flestes agenda denne uken i sommer-Oslo.

 

Vi fikk besøk av «vår egen» Kristin Sand Bakken, Innovation Managere i Corvus Energy. Henne har vi fulgt siden hun ble introdusert for maritim næring på vårt elev-arrangement Et HAV av muligheter, gjennom maritim utdanning, siden som konferansier på samme arrangement til hun nå er stemt fram som en av «10 women to watch» av YoungSHip/Nor-Shipping.

Et godt eksempel på at maritim synliggjøring mot unge fungerer etter planen!

 

 

 

Maritime Talks ble holdt av våre medlemmer ScanReach, CCB, AON, Wenaas Workwear, Brødrende AA, Høgskulen på Vetslande og VUVI/Posicom.

I tillegg til de nevnte over, sto følgende på stand med oss Wikborg Rein, Framo, Heinzmann Automation, Bergen Havn

Vi rakk også å bli med på AON sin egen podcast.

Daglig leder i Maritime Bergen Sigvald Sveinbjørnsson (til venstre) ble invitert med på podcast med AONs Per-Øivind Andreassen og Linn Jeanette Johansen. (Line Andersen, Maritime Bergen, bak kamera/mikk)

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler