Rederiene ber om handling

Rederiene ber om handling

Rederiene ber om handling Maritime Bergen

Politikerne er enige om å satse mer på sjøtransport. Samtidig faller andelen varer som fraktes på kjøl.

Administrerende direktør i Norges Rederiforbund Sturla Henriksen forteller til Dagens Næringsliv at den maritime næringen er skuffet over at politikerne snakker, men handlingene uteblir.

– Det blir mange ord, men lite handling.

Rederiforbundet ber om en tilskuddsordning for å velge sjø fremfor landtransport. Enda større godsmengder bør gå sjøveien i fremtiden.

Politikere på god vei
Samferdselsdepartementet ved John-Ragnar Aarset (H) vil presentere en handlingsplan for styrket konkurransekraft i nærskipsfarten den 19. november.

Et av de viktigste forslagene der er opprettelse av en tilskuddsordning som skal stimulere til økt godstransport på sjø.

Sparer slitasje og utslipp
Ett skip alene kan løfte mellom 200 og 400 lastebiler rett av veiene. Ved å flytte last fra land til sjø mener rederinæringen samfunnet kan spares for store kostnader.

Det vil bli færre ulykker, mindre køer og redusert veislitasje. Og miljøet vil spare store utslipp.

– Vi må utvikle effektive havner, binde sammen sjø og land med veier og jernbane og unngå at det er dyrere og vanskeligere å frakte til sjøs, avslutter Henriksen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler