Sjøfartsfilm AS – nytt medlem

Sjøfartsfilm AS – nytt medlem

Sjøfartsfilm AS – nytt medlem Maritime Bergen

Samarbeid med maritime organisasjoner er viktig for å kunne skape gode dokumentarer om sjøfart – og Maritimt Forum er stolt av å presentere Sjøfartsfilm AS som nytt medlem.   

Sjøfartsfilm AS ble etablert av Eilert Munch Lund 2005 og er det eneste produksjonsselskapet i Norge som kun fokuserer på maritime filmer. Selskapet startet opp i Oslo, men holder nå til på Straumsgrend i Bergen. For å kunne skape gode dokumentarer og filmer om norsk sjøfartshistorie er det viktig å ha et godt samarbeid med maritime bedrifter og maritime organisasjoner. Våren 2013 ble Sjøfartsfilm medlem av Maritimt Forum Bergen.

Etter at Sjøfartsfilm flyttet til Bergen har Lund engasjert seg i,  og lykkes å få Chr. Michelsen sin gamle yacht M/Y Faun «hem» til Bergen. Den ligger nå ved Gamlehaugen og beriker det maritime miljøet.  Eilert Lund har startet et vennelag og fått støtte fra en rekke bedrifter i Bergen

Vår maritime kulturarv har hatt stor betydning for det velferdssamfunnet vi har i dag. Sjøfartsfilm AS jobber for en bevisstgjøring av denne betydningen gjennom sine filmprosjekter. I flere generasjoner har Norge vært en av verdens ledende sjøfartsnasjoner. Det er produsert en rekke dokumentarer og filmer om landbruksnasjonen Norge, men vår maritime historie har til nå vært mer eller mindre neglisjert. Dette ønsket Eilert Munch Lund å gjøre noe med.

Sjøfartsfilm fokuserer på ulike deler av nasjonens sjøfartstradisjon som strekker seg helt fra vikingtiden til dagens høyt kvalifiserte maritime personell, og gir oss kjennskap til norske sjøfolks betydning sett fra et samfunnsmessig perspektiv. Filmene tar opp viktige temaer som sjøfolkets innsats under 2. verdenskrig og kvinnenes bidrag til sjøfartsnasjonen Norge. Vi får innblikk i sjøfolkets hverdag, både om bord og til lands. Med et unikt maritimt billed- og filmarkiv dokumenteres vår maritime kulturarv som tidligere har blitt neglisjert, i følge Munch Lund

Eilert Munch Lund mottok «Sjømannsprisen» av Wilhelm Foundation i 2010 for serien «Vår Maritime Kulturarv». Serien består av filmene «Norske Sjøfolk», «Krigsseilerne – med æren i behold», «Sjøfolk forteller..» og «Maritime Kvinner – om innsats, lengsel og håp» som alle er distribuert på DVD. Flere av filmene har blitt vist på NRK med gode seertall. Sjøfartsfilm har også produsert en rekke oppdragsfilmer for bedrifter i Bergen, som Frydenbø, Saab og Forland.

Filmen «Krigsseilerne – med æren i behold», hvor Kong Harald var tilstede på premieren, medførte at pensumplanen for ungdomsskolen ble endret.  En ungdom som så filmen lurte på hvorfor de ikke lærte noe om Krigsseilerne på skolen.  Det kom opp i Stortingets spørretime og siden ble pensumplanen endret.

Kong Harald

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler