Sjøfolk – vi hedrer dere!

Sjøfolk – vi hedrer dere!

Sjøfolk – vi hedrer dere! 1335 787 Maritime Bergen

20.141 norske menn og kvinner seiler på de syv hav. I dag gratulerer vi dem med dagen og takker dem for innsatsen!

Gjennom harde år etter oljeprisfallet har antall norsk sjøfolk holdt seg stabilt, og det var en økning på 400 fra 2018 til 2019 – da 20.141 norsk menn og kvinner seilte på NOR- og NIS-skip rundt om i verden!

I dag, 25. juni er sjøfolkenes dag – og vi vil hedre dem!

Mennesker som jobber innen skipsfart er i Norge anerkjent som nøkkelpersoner med samfunnskritiske jobber, og disse har gjort en formidabel innsats de siste månedene. Hele 80 prosent av alt det vi omgir oss fraktes på skip. Hadde det ikke vært for mennesker som jobber til sjøs, hadde det vært lite å oppdrive i butikkhyller, på apotek og i dagligvarebutikker – steder som vi, stort sett uten å tenke oss om, får forsyninger fra og som gjør at vi kommer oss gjennom dagen.

I dag er det mange sjøfolk som ikke kommer seg hjem grunnet stengte grenser og smittevernsregler i forbindelse med Covid-19. Hele 200.000 av verdens sjømenn- og kvinner har vært om bord i månedsvis, og det jobbes for å finne måter å få disse sjøfolkene avløst. Vi oppfordrer myndigheter til å finne løsninger som gjør at sjøfolk kan komme hjem igjen til sine kjære!

Våre sjøfolk står i frontlinjen mot korona, og vi takker dem for deres bidrag som gjør at vi kan holde hjulene i gang her hjemme – Gratulerer med dagen!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler