Storm i et vannglass

Storm i et vannglass

Storm i et vannglass 2016 1512 Maritime Bergen

Mandag, 9. april, arrangerte Maritime Bergen, i samarbeid med NCE Maritime CleanTech, GCE Subsea, NCE Seafood Innovation Cluster og Springbrettet Storm i et vannglass for 3. gang. Det kom nærmere 100 studenter og 40 ressurspersoner. Programmet besto av både foredrag og speeddating.

Maritimt

Næringssjef i Bergen kommune, Elin Sjødin Drange åpnet programmet. Drange fortalte om kommunens strategi, og  målet om å være ledende i Norge på bærekraftig innovasjon, entreprenørskap og næringsutvikling innen 2025. Videre presiserer Drange hvor viktig FNs bærekraftsmål er – jo flere mål som oppnås, jo mer sannsynlig er det at bedriften blir levedyktig. Det er også større mulighet til å motta økonomisk bidrag fra Bergen kommune dersom en kan vise til at minst ett av målene blir jobbet mot å oppfylle.

Aller viktigst er de blå næringene for byen, derav «Havbyen Bergen». Det er fordi vi alltid har levd av havet og alltid kommer til å gjøre det, sier næringssjef Drange.

Stein Ruben Larsen fortsatte programmet og ga publikum en kort historietime, fra istid til Norges funn av olje og gass. Han fortalte om grønn teknologi og hvordan det som skjer over havflaten også er viktig; data, logistikk og teknologi. Larsen er VP Sales i Norwegian Electric Systems og inspirerer de unge videre med å fortelle om sin utradisjonelle utdanningsvei – hvor han gikk på flere linjer, skoler og tok førstegangstjeneste før han fant ut hva han ville. «Gleder du deg ikke til jobb, finn noe annet å jobbe med – det er en såpass stor del av livet ditt», avsluttet Larsen.

Offshore

Neste foredragsholder, Siver Stendahl, fortalte også om sin vei til dit han er i dag, med bakgrunn innenfor basketball og stillasarbeider offshore. Han kom frem til at det som avgjorde at han endte dit i dag er hans sosiale evner. Han evner å assosiere seg med kunder og kollegaer, men også bruke alle ressurser han hadde tilgjengelig. Han poengterte, med et smil,  at å omgi seg med smartere mennesker enn en selv har vært viktig. Stendahl arbeider for et engelsk-fransk firma, Air Liqide, hvor han driver med business development. Air Liquide har over 65000 ansatte, over 80 land, med ca. 3,5 millioner brukere og kunder.

Marint

Preben Matre, produktutvikler i AquaByte var kveldens første marine innslag på scenen. Det nye selskapet har kontorer i Norge, USA, Chile, Canada og Skottland. Deres firma henter inn data fra sensorer, som sender data til brukervirksomheten. Videre fortalte han om maskinlæring, en algoritme som lærer hvordan en skal bearbeide visse oppgaver, feks telle antall lus på fisk.

Seafood Trainee er Norges største trainee-program på sjø. Benedicte Skogen kom på scenen for å fortelle om programmet, som er for alle typer utdanninger. Programmet starter i august, hvorpå studentene er ansatt i ett år i ulike bedrifter. Det er et svært populært program som har hatt 300-400 søker de tre siste årene. Til slutt hadde Skogen en samtale med to av årets traineer; Andrina Heldal som er HR koordinator for Marine Harvest og Henrik Lovund, advokatfullmektig i advokatfirmaet Thommessen.

Making Green happen

Siste innleder var Greenstats Vegard Frihammer, som vil gjøre næringen så utslippsfri som mulig. Frihammer har lang erfaring fra olje- og gassnæringen, men har nå mål om at vi skal bli et nullutslippssamfunn. Greenstat arbeider sammen med Bergen Kommune med et prosjekt som heter bGreen, som skal samle ulike næringsaktører til en grønn næringsklynge. Frihammer avslutter med å fortelle om deres nye hydrogen-fyllestasjon, som nå ligger i Åsane.

 

Kvelden ble avsluttet med speed-dating mellom studenter og ressurspersoner fra næringene – et punkt på programmet som stadig er like populært.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler