Storm i et vannglass!

Storm i et vannglass!

Storm i et vannglass! 496 332 Maritime Bergen

Storm i et vannglass er en årlig konferanse for Bergens studenter som gir innblikk i mulighetene som finnes i en yrkesvei rettet mot havet. I år var det tatt hensyn til fullt smittevern da den populære speed-datingen mellom 50 ressurspersoner og 50 studenter foregikk digitalt.

Arrangementet gjennomføres i samarbeid med GCE Ocean Technology, NCE Maritime CleanTech, Salmon Group, NCE Seafood Innovation Cluster og Hub for Ocean. Studentene får presentasjoner fra de ulike havnæringene og speed-date ressurspersoner fra havnæringene.

Sammen med de andre havklyngene synligjør karrieredagen Storm i et vannglass havnæringenes attraktive og spennende yrkesveier, og gir studenter anledning til å knytte kontakter med ansatte fra næringslivet. Etter foredrag fra representanter fra havnæringene, gjennomføres «speed-dating», hvor studentene får èn-til-èn samtaler med havets ansatte. I år foregikk ikke dette på den sedvanlige måten hvor studenten leitet seg frem til bord med rett nummer.

Arrangementet var fylt med foredrag og videoer med aktuelle tema. Maritime Bergen med samarbeidspartnere er glade for at hele 50 ansatte i de ulike havnæringene setter av tid til å prate med studenter som kan bli en ressurs i fremtiden!

Det er også hyggelig at unge, alt fra marin teknikk- til molekylærbiologi-studenter finner arrangementet interessant og melder seg på.

Etter at påmeldingslinken kun hadde ligget ute i to timer, var arrangementet fulltallig! Vi lot likevel 100 studenter bli med på arrangementet – halvparten kun på delen med foredrag.

Bergen ER havbyen!
På programmet presenterte Vidar Aarhus, Rådgiver på næringsseksjonen Havbyen Bergen. Bergen kommune har stort fokus på havnæringene, som er noen av byens viktigste, og støttet også arrangementet økonomisk.

Ut av det blå kommer det grønne

Corvus Energy, en spennende bedrift, som alltid er fremoverlent og samarbeidsvillig presenterte en case som studentene kan komme med forslag på løsning på. Det hele blir belønnet med en internship! I tillegg får alle studentene muligheten til å søke på en sommerjobb hos Corvus. Vi skjønner godt at selv statsministeren vår har hyllet arbeidet Corvus Energy har gjort som vil hjelpe oss gjennom utfordrende tider mot en innovativ, grønn, fremtid.

Fra student til ressursperson
Kristin Bakken, Head of Ocean Industries i Knowit, hadde sin spede start inn i det maritime da hun var deltaker på Et HAV av muligheter arrangert av Maritime Bergen og VilVite i 2012. Et arrangement som fortsatt gjennomføres årlig. Kristin startet, som 17-åring, etter inspirasjon fra arrangementet, en maritim utdanning. Vi fulgte Kristin i årene etter og benytter henne nå som ressursperson og ambassadør for havnæringene.

Hub for Ocean er en organisasjon som skal favne om alle de havbaserte næringene. De holder til i Florø, men vi er glade for at de har blitt med på dette Bergens-initiativet. Stein Kvalsund er daglig leder i Hub for Ocean, og han er sikker på at hydrogen vil være en av de store maritime satsingene dette tiåret. Et område hvor det ligger mange spennende muligheter for dagens studenter!

Bli trainee!
NCE Seafood Innovation Cluster har i en årrekke gjennomført en egen trainee-ordning; Seafood Trainee. Et av strategiområdene til NCE Seafood er kompetanse, og Administration manager i klyngeorganisasjonen, Cathrine Gravdal, presenterte denne spennende trainee-ordningen. Nytt kull kan søke trainee-ordningen til høsten. Kanskje ser vi noen av deltakere på Storm i et vannglass igjen i ordningen deres.

Bremnes Seashore er en av Norges ledende leverandør av oppdrettslaks. Med lang erfaring, høy kunnskap om oppdrett og nytenking i alle ledd, har de utviklet et produkt som er etterspurt over heile verden. Foredraget til Innovasjonssjefen i Bremnes, Laila Knarvik, hadde fokus på satsingen de har gjort «på bryggekanten» for å sikre verdiskaping og arbeidsplasser lokalt, samtidig som de har etablert internasjonale merkevarer.

På date med næringslivet

 

Takket være chatten fikk vi svart deltakerne underveis om det de lurte på. Da vi hadde hatt en pause ble alle 50 ressurspersoner sendt ut til hvert sitt break out room som studentene ble sendt inn og ut av. På denne måten ble alle ressurspersoner og studenter plassert sammen med en ny samtalepartner hvert 10. minutt. Da jeg ikke fikk lytte til samtalene, siden jeg befant meg i «lobbyen» under speed-datingen, får jeg bare håpe på at det var mange spennende samtaler!

 

 

Jeg tok for øvrig en snik titt på en av min kollega Siv-Remøy Vangens dater. (Dont mind the mess)

 

Storm i et vannglass!
Vi får på ett og samme arrangement presentert flere muligheter som ligger i havet, og ved hjelp av våre samarbeidspartnere, vist fremtidige kolleger hva som kan vente dem om de velger den blå retningen.

Her er en smakebit på videoen som ble vist:

Rap poesi om den endringen maritim næringen er inne i.

Erna Solberg ord om Norge som stolt havnasjon.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler