Varslingssystem for sjømenn i havsnød

Varslingssystem for sjømenn i havsnød

Varslingssystem for sjømenn i havsnød Maritime Bergen

Telenor Maritim Radio lanserer varslingssystem for sjøfolk i havsnød.

Telenor Maritim Radio har utviklet et varslingssystem for sjøfolk alene på sjøen. Varslingssystemet vil forhåpentligvis bidra til å redde liv, og gi en tryggere hverdag på havet.

Kjernen i systemet er en liten trådløs sender som fiskeren har på seg. Den er konstruert slik at den er enkel i bruk og ikke til hinder for det daglige virke om bord.

-Er uhellet ute, enten han faller over bord eller får problemer på båten, vil han aktivere denne enheten. Den sender et signal som løser ut nødstoppbryteren, slik at fremdriftsmaskineriet og hydraulikksystemet stopper. Samtidig aktiveres en lokal sirene og lanternene blinker, forteller Frode Vindenes i Telenor Maritim Radio.

Nødsignalene vil også videresendes til nærmeste Kystradiostasjon, med båtens GPS-posisjon. Da går alarmen på Kystradiostasjonen, og posisjonen på båten vises på monitoren foran operatøren, som så vil prøve å kalle opp båten.

Dersom han ikke får svar på tredje tilrop, vil han tilkalle de nærmeste båtene og sette i gang en redningsaksjon via Hovedredningssentralen.

-Dette systemet er det eneste som har direkte kontakt til Kystradiostasjonene, som har døgnbemanning 24/7 hele året. Bare de siste månedene har det vært minst to dødsulykker, hvor en fisker har falt over bord og båten ble funnet med motoren i gang i fjæresteinene. Disse ulykkene kunne sannsynligvis vært unngått om de hadde hatt slikt utstyr om bord, avslutter Vindenes.

Leverer satellittutstyr til fiskeflåten

Nylig fikk også Maritim Radio kontraktene om å installere satellittutstyr kombinert med landbaserte kommunikasjonsløsninger til syv trålere i Hordaland.

-Den havgående ringnoflåten er avhengig av god kommunikasjon, og er utenfor dekning fra den landbaserte kommunikasjonen mesteparten av tiden de er ute og fisker. Derfor må de ha satellittsystemer om bord som vil fungere under ekstreme forhold, sier Frode Vindenes, som er ansvarlig for kontrakten.

Maritim Radio fikk kontraktene til tross for hard konkurranse med Marlink og Shipequip, som hadde kontraktene med tråleselskapene tidligere.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler