• 30. October 2018

Økt vekst, mindre ledigheten og flere jobber i den maritime næringen

Økt vekst, mindre ledigheten og flere jobber i den maritime næringen

Økt vekst, mindre ledigheten og flere jobber i den maritime næringen 585 491 Maritime Bergen

Ny shipping-teknologi som bidrar til vekst og flere jobber, blir lagt merke til. I tillegg til gode eksempler fra bedrifter som Grieg Star, viser Maritimt Barometer samme trend.

Maritime Bergen har tidligere skrevet om Grieg Star og deres nye Vessel Support Centre, samt resultatene fra Maritimt Barometer som viser at pilene peker oppover i den maritime næringen på Vestlandet. I dagens utgave av avisen følger BA opp.

Nesten 70 prosent av de som har svart i Maritimt Barometer, sier at de forventer økt omsetning. Over 50 prosent regner med å ansette flere, og mer enn 60 prosent sier at lønnsomheten vil øke.

– Alt i alt viser undersøkelsen at stor optimisme, kommenterer studentpraktikant i Maritime Bergen, Kjersti Kalberg, til BA.

Til BA sier Chief business operator i Grieg Star, Matthew Duke, at de skal møte fremtidens utvikling gjennom å satse på teknologi på en måte som gjør at de ansatte skjønner hva slike nyvinninger kan medføre.

– Vi ser at bærekraft er en viktig sak for denne næringen. Hele 25 prosent av dem som har svart sier at de ønsker for eksempel bedre finansieringsordninger for investeringer i miljøvennlige skip, sier Kalberg.

 

Del innhold