Samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte godshavnen til Ågotnes

Samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte godshavnen til Ågotnes

Samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte godshavnen til Ågotnes 2560 1440 Maritime Bergen

I en rykende fersk rapport utarbeidet av Menon Economics på bestilling fra Ågotnes Næringspark, fremgår det at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte godshavnen fra Dokken til Ågotnes.

Analysen ble presentert på halvdagskonferansen Sjøtransportens rolle i byutviklingen i regi av Bergen Havn.

Rapporten tar opp særlig tre hovedutfordringer med dagen situasjon med havneanlegg på Dokken. Sentrumsarealer blir beslaglagt og hindrer byutvikling, tungtrafikken fører med seg forurensning og eksisterende godshavn begrenser innbyggernes tilgang til sjøen.

En relokalisering til Ågotnes vil kreve investeringer, men allerede eksisterende infrastruktur sørger for at kostnadene holdes nede.

De positive samfunnsøkonomiske konsekvensene av å flytte godshavnen til Ågotnes hentes blant annet ut gjennom å legge til rette for at eksisterende havnearealer på Dokken transformeres til fremtidig byutvikling.

En havn på Ågotnes vil føre til økt mellomtransport for lastebil, men redusert lokal forurensning i Bergen gjør at miljøkostnadene likevel går ned.

Hele rapporten fra Menon kan leses her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler