Wilson bidrar til Norges globale plassering

Wilson bidrar til Norges globale plassering

Wilson bidrar til Norges globale plassering 1365 2048 Maritime Bergen

Tidligere i vår skrev vi at Norge har rykket opp på fjerde plass som verdens ledende sjøfartsnasjon, og at Bergen lå på topp når det kom til Norske rederiers skipsregistrering i NIS. Wilson er ett av Bergensrederiene som nå flagger flere fartøy hjem.

Vi har snakket med Driftsdirektør i Wilson Ship Management, Thorbjørn Dalsøren, og han kan informere om at det er travle tider for rederiet nå når flere skip flagges om. Wilson er altså ett av rederiene som sikrer Norge en god plassering som sjøfartsnasjon da de nylig har registrert seks skip i NIS, Norsk Internasjonalt Skipsregister

For noen år siden skjedde en oppmykning av NIS-regelverket. Tidligere fikk ikke frakteskip under NIS frakte mellom norske havner. Om denne frakten nå skjer som del av en regulære norsk-utenlandsrute, får man i dag tillatelse til å føre last mellom havner innad i landet.

I og med at NIS ble åpnet for transport mellom norske havner, er det naturlig for oss å velge NIS, sier Thorbjørn Dalsøren til Maritime Bergen.

Driftsdirektør i Wilson Ship Management, Thorbjørn Dalsøren
Foto: Blaalid, Skipsrevyen

Wilson er et rederi som opererer i nærskipsfart og jobber tett med store aktører innen norsk og europeisk industri. I dag består Wilson-flåten av 122 fartøy, hvorav 88 eies av Wilson-gruppen. Antall eide skip i flåten plasserer Wilson blant de største skipsfartsoperatørene innen europeisk nærskipsfart.

Rederiets hovedfokus er å tilby sine kunder en konkurransedyktig, pålitelig og fleksibel tjeneste på best mulig måte.

NIS ble opprettet i 1987 nettopp for å sikre et konkurransedyktig alternativ for norske rederier som opererer internasjonalt. Denne måneden har Wilson valgt NIS for følgende seks skip:

  • Wilson Newcastle
  • Wilson Nanjing
  • Wilson Newport
  • Wilson Norfolk
  • Wilson North
  • Wilson Nice

Med dette har 17 av fartøyene til Bergens-rederiet norsk flagg i hekken. Maritime Bergen liker at flere skip får Norge, og ikke minst, Bergen som hjemmehavn og bidrar til å styrke en av landets viktigste næringer.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler