WILSON goes green in Port of Rotterdam

WILSON goes green in Port of Rotterdam

WILSON goes green in Port of Rotterdam 800 533 Maritime Bergen

Medlemsbedrift og rederi WILSON deltar i offensiv satsning i Rotterdam som vil bidra til å redusere klimagassutslippene ved lasting og lossing. Rederiet har, i samarbeid med Rotterdam havn og Rotterdam kommune, startet et unikt pilot-prosjekt; skip på landstrøm.

Prosjektet, som har en varighet på fem måneder, vil teste fem ulike systemer og løsninger. Hensikten med prosjektet er å finne den best mulig løsningen som bidrar til å redusere klimagassutslippene i sentrum av Rotterdam, ved å forsyne skip som ligger til kai med landstrøm.

WILSON har en flåte på over 100 skip i størrelsen 1.500dwt og opptil 10.000dwt, hvor de aller fleste av skipene er utrustet med utstyr som gjør det mulig å kunne ligge på landstrøm ved lasting og lossing av last. Første skipet som deltok i denne satsningen var WILSON Blyth, et skip i størrelsen 3.500dwt.

Totalt representerer initiativet til Rotterdam havn strøm og energiforbruk tilnærmet lik 200.000 husholdninger.

«Landbasert strøm gjør det mulig for oss å slå to fluer i en smekk: reinere luft og mindre CO2» sier Arno Bonte, byrådsrepresentant. «Jeg forventer at denne testen vil gi oss nok innsikt til å kunne benytte landstrøm også andre steder»

«Prosjektet ønskes velkomment fra byen og dens befolkning, da den i tillegg til å redusere CO2 også bidrar til å redusere støy», sier Operasjons sjef Henrik Orth hos WILSON.

De ulike løsningene som skal testes i løpet av perioden er
ENGIE Ventures & Integrated Solutions B.V.: Hybrid system with a Big Battery Box, integrated with a motor generator on biofuel (HVO);
PON Power & sister companies: Hybrid container with a battery combined with a generator on HVO fuel and a 20ft container with solar panels on the roof;
Aggreko Benelux: LNG-powered Gas engine in a 20ft container;
Mobiele Stroom BV: Bio LNG-powered turbine in a 20ft container;
JP-Energiesystemen B.V: Hydrogen fuel cell generator combined with a small battery.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler