Avliver myter om cruise-forurensning

Avliver myter om cruise-forurensning

Avliver myter om cruise-forurensning 999 536 Maritime Bergen

Stempelet av cruisenæringen som miljøversting blir avlivet av blant andre Maritime Bergens medlem Carnival Norway. Nye rapporter viser nemlig at næringen står for totalt én promille av de globale klimagassutslippene.

Tidligere i januar kunne daglig leder Inge Tangerås i Cruise Norway juble for rekordtall for næringen i 2019. Fjoråret sto for hele 2300 cruiseanløp til Norge. Det er en økning fra 1700 anløp i 2015. Ikke alle var like begeistret som Tangerås. Nasjonal talsperson for Miljøpartiet de Grønne, Arild Hermstad, stilte seg svært kritisk til cruisetrafikken. Til NRK kalte han situasjonen absurd og stemplet cruiseturisme som en klimaversting.

Ferske tall fra den internasjonale sjøfartsorganisasjonen IMO viser derimot at cruisenæringen står for kun to til tre prosent av skipstrafikkens totale klimagassutslipp.

Sandra Diana Bratland i cruiseselskapet Carnival Norway løfter fram resultatene i rapporten og understreker til NRK at de tar klimautfordringen på alvor og at næringen jobber hardt for å redusere utslippene.

 

 

Bergen er byen i Norge som har flest cruiseanløp. I 2018 laget Maritime Bergen sammen med Bergen Næringsråd og Bergen reiselivslag en rapport for å kartlegge den økonomiske betydningen av cruiseturismen i Bergen. Hver passasjer legger igjen 1060 kroner til næringslivet i Bergen.

Rapporten kan lastes ned her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler