Innovasjon Norge bidrar med millioner

Innovasjon Norge bidrar med millioner

Innovasjon Norge bidrar med millioner 1733 669 Maritime Bergen

Med millionstøtte fra Innovasjon Norge presenterer Dataloy systemer som skal føre til økt effektivisering og lavere utslipp fra skipsfarten.

Dataloy System er systemutvikler og digital leverandør, med produkt som består av alt fra distanse-beregninger, til flåteplanlegging og skedulering. De har 70 kunder over hele verden som de betjener fra lille Bergen. Nå mottar deres forskningsprosjekter åtte millioner i støtte fra Innovasjon Norge.

Prosjektene skal bidra til å redusere utslipp og øke kapasitetsutnyttelsen gjennom optimalisert maritim logistikk. Dette vil hjelpe shipping-næringen i å holde stø kurs mot digitalisering og innovasjon. Ikke minst til en fremtid hvor utslippene reduseres kraftig!

Digitalisering og optimalisering er en stor utfordring i shipping for å oppnå økonomisk gevinst og redusere miljøavtrykket.

Dataloy har altså egenproduserte løsninger som muliggjør fartøy å bedre planlegge seilaser, effektivisere frakt og redusere sitt miljøavtrykk. En av disse løsningene er Fleet Allocation and Scheduling-system (FAS)

Julie Schasler er Optimaliseringsspesialist i Dataloy og vi har fått henne til å forklare hva FAS er.

Fleet Allocation and Scheduling-system er kort sagt et system som støtter planlegging for kunder uavhengig av om de har tre eller 100 skip, om de jobber i break-bulk eller i kjemikaliesegment, sier Schasler.

Å bidra til å gjøre skipsfartsindustrien mer miljøvennlig og effektiv har vært en prioritet for Dataloy i en årrekke. Systemutvikleren jobber med å samle inn mengder med data og lage systemer som er gode for kundene, både økonomisk og med tanke på miljøet.

De nye midlene til forskning og utvikling hos Dataloy muliggjøre et stort framskritt i funksjonalitet og verdiskapning for kundene av FAS og våre andre systemer, fortsetter Julie.

For å lese mer om hvordan Schasler og hennes kolleger kom fram til sitt produkt, FAS, kan du lese mer om fra da de var vår gjest i HAVlunsjen i fjor.

Innovasjon Norges million-støtte skal bidra til forskning i en treårsperiode innen blant annet planlegging av last, utslippskontroll og optimalisering av havnedrift. Forskningsprosjektet skal gi Dataloy muligheten å tilby sine kunder et verktøy som skal sikre at kapasiteten det opereres med oppnår 100 prosent effektivitet. Om du vil lese mer om hva Datloy skal bruke forskningsmidlene fra Innovasjon Norge til, kan du lese mer på dataloy-systems.com

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler