Kan dere nok?

Kan dere nok?

Kan dere nok? Maritime Bergen

Norsk maritim industri har mange potensielle kunder i det offentlige. Men mister vi kontrakter grunnet for svak kunnskap om regelverket? Den 22. mai setter Maritimt Forum fokus på disse problemstillingene.

Hvert år kjøper det offentlige inn varer og tjenester for rundt 400 milliarder kroner. Det offentlige representerer store markedsmuligheter for norsk maritim industri, med mange potensielle kunder. Mange av disse kundene er krevende både når det gjelder krav til ytelse og miljø, og innovative løsninger er ofte etterspurt. I følge Harald Alfsen, jurist i Inventura, er det ikke noe i LOA (Loven om offentlig anskaffelser) som tilsier at man må bruke anbud og pris som eneste kriterium.

Kompetansen til norsk maritim industri om regelverket for offentlige innkjøp er for svak. Dette kan alene føre til tapte kontrakter, selv om produktene ellers er svært gode. Skipsverft bygget opp gjennom generasjoner kan bli ekskludert fra konkurranser ved at man ikke behersker formkravene i det offentlige regelverket.

Maritimt Forum ønsker å synliggjøre problemstillingene og presentere hvordan man kan manøvrere seg gjennom regelverket, for ikke å gå glipp av kontrakter. Dette gjøres sammen med Inventura, når det 22. mai holdes et seminar for verfts- og leverandørindustrien.

Deler sine erfaringer

Norled fikk kontrakt etter en konkurranse utlyst av Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet i 2010. Myndighetene satte som krav at ett av tre fartøy som skulle trafikkere Lavik – Oppedal i Sogn og Fjordane skulle ha så lave utslipp og så lite energibruk som mulig. Som resultat blir Norge første land i verden som får en 100 prosent utslippsfri bil- og passasjerferge fra 1. januar 2015.

I tillegg til at Nordled presenterer sine nye prosjekt på seminaret vil også følgende være på programmet:

  • Leveranser fra verftsindustrien til offentlig sektor og forsvar
  • Innkjøpsregelverkets hovedprinsipper og hvordan manøvrere innenfor regelverket
  • GC Riebers erfaring med drift av skip for offentlige myndigheter
  • Rederivirksomhetens planer for nye anskaffelser
  • Muligheter innen drift og vedlikehold
  • Utvikling av morgendagens behov, spesifikasjoner og strategi

 

Les mer her.

Meld dere på seminaret 22. mai på Rica Ørnen her

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler