Ordføreren ønsket internasjonale jusstudenter velkommen til Bergen

Ordføreren ønsket internasjonale jusstudenter velkommen til Bergen

Ordføreren ønsket internasjonale jusstudenter velkommen til Bergen 1260 800 Maritime Bergen
Maritime Bergen Law Summer Program arrangeres for tredje gang. Ordfører Rune Bakervik ønsket utenlandske og norske jusstudenter velkommen i Schøtstuene på Bryggen.

I løpet av de neste tre ukene skal cirka 35 utenlandske og norske jusstudenter lære om maritim rett og besøke maritime virksomheter i Bergensområdet under Maritime Bergen Law Summer Program 2022. Sommerprogrammet arrangeres av Maritime Bergen og Universitetet i Bergen.

Mandag 8. august, tok Bergen kommune med ordfører Rune Bakervik studentene i Schøtstuene.

– Dette er virkelig det vi vil med Bergen, at vi skal bevare våre internasjonale tradisjoner i nye kontekster. Studenter er den viktigste utviklingskilden, ved at studenter fra Bergen drar ut, og ikke minst at vi får hele verden til oss gjennom studenter, sier Bakervik.

Under velkomsttalen dro Bakervik frem Bergens lange maritime og internasjonale historie fra Olav Kyrre grunna byen i 1070 via hansatiden fra 1200-tallet. I tillegg pekte han på rettsbyen Bergen og nevnte Magnus Lagabøtes landslov fra 1274, den første nasjonale loven i Norge.

– Vi er utrolig glade for å kunne tilby dette programmet til studentene her i Havbyen Bergen. Bergen har en unik posisjon som sjøfartsby og det finnes vel knapt et bedre sted for studentene å bli kjent med det maritime næringslivet, sier prosjektleder i Maritime Bergen, Even Storheim.

Nå venter tre innholdsrike og intensive uker for de 35 studentene.

Gjennom de tre ukene sommerprogrammet varer, skal studentene få møte mange av de fremste maritime virksomhetene i Bergen. Her skal de få et innblikk i hvordan teorien de tilegner seg gjennom forelesninger blir brukt i praksis. De vil ha forelesninger på formiddagene og reise rundt på bedriftsbesøk og ekskursjoner på ettermiddagene.

– Vi må rette en stor takk til medlemsbedriftene våre som raust og velvillig stiller opp for studentene. Dette er et flott eksempel på godt samarbeid mellom næringslivet og akademia, sier Storheim.

Foto: Kim E. Andreassen (UiB)

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler