Stjerna blir 60!

Stjerna blir 60!

Stjerna blir 60! 1440 2560 Maritime Bergen

Vår Statsminister Erna Solberg har bursdag, men Norges maritime næring får gaven hennes!

Nestlederne i Høyre som også er olje- og energiminister og finansminister gikk bak ryggen på sjefen sin og avsatte 600.000 som skal gå til ungdom til sjøs. Tina Bru og Tore Sanner gir, på vegne av Høyre, Erna Solberg en 60-års gave som gagner 20 ungdom, og også den maritime næringen.

Ungdom som står utenfor jobb eller skoleplass får bli med på tokt med skoleskipene Christian Radich, Sørlandet, eller vår eget Statsraad Lehmkuhl. Etter hva vi har hørt fra de som tidligere har vært medseilere om bord på skoleskipene våre, så er dette noe som gir en opplevelse for livet og også mulig påfyll av kandidater til arbeidstakere i det maritime.

Erna Solberg ble glad for gaven som ikke var til henne.

Jeg har et engasjement for seilskutene. Det får du når du kommer fra Bergen og Statsraaden ligger midt i sentrum. Det andre som er viktig for meg er at unge får en ny sjanse, sier Solberg til VG

Regjeringens mål er soleklar: Norge skal være ledende på hav, sa Statsminister Erna Solberg under vårt arrangement Stiv Kuling i 2020.

Kombinasjonen seilskip og ungdom treffer midt i to av Solbergs hjertesaker; FNs bærekraftsmål og få ungdom i jobb.

Statsminister Erna Solberg blir goodwill-ambassadør for jordomseilingen One Ocean

Selv er Erna Solberg goodwill-ambassadør for jordomseilingen One Ocean. Seilskipet Statsraad Lehmkuhl skal i 19 måneder seile rundt på verdenshavene for å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om havets viktige rolle for en bærekraftig utvikling.

Bru og Sanner visste nok godt hva de gjorde da de tok et grundig innhugg i Høyres økonomi for å få ungdom til sjøs!

 

 

Summen gir altså 20 ungdommer mellom 15 og 25 år en mulighet til å være fullverdig mannskap om bord på ett av Norges skoleskip. De får opplæring i sjømannskap, får deltatt i unike miljø og får tatt del i vår arv som sjøfartsnasjon.

Kjersti Soldal Meredith ønsker Statsministeren velkommen til Maritime Bergens stand under Nor-Shipping 2019

Personlig ønsker Erna seg en god rødvin. Vi regner med dette beskjedne gaveønsket lar seg oppfylle for Statsministeren vår. Gratulerer med dagen!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler