ETS for skipsfart formelt tatt inn i EØS-avtalen

ETS for skipsfart formelt tatt inn i EØS-avtalen

ETS for skipsfart formelt tatt inn i EØS-avtalen 2560 1498 Maritime Bergen

Fredag 8. desember ble ETS for skipsfart formelt tatt inn som en del av EØS-avtalen. Dermed blir Norge en del av ordningen fra og med 1. januar 2024. 

Stortinget har nå formelt vedtatt å at innlemmelsen av skipsfart i EUs kvotehandelsystem skal være en del av EØS-avtalen. Dermed er Norge klare for å være med i ordningen fra starten, på lik linje med EU-landene.

Innlemmelsen av skipsfart i EUs kvotehandelsystem er en del av den grønne «Klar for 55»-pakken til EU. Det har vært knyttet noe usikkerhet til hvor raskt man Norge ville bli en del av den nye ordningen og om man ville rekke oppstarten ved nyttår. Stortinget har nå vedtatt lovproposisjonen fra regjeringen om å utvide virkeområdet for klimakvoteloven til også å gjelde skipsfart.

Norsk skipsfart starter dermed på lik linje med de andre EU-landene fra og med 1. januar 2024.

Du kan lese mer om lovendringene på Miljødirektoratets hjemmeside.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler