Forum Digitalis – kick off

Forum Digitalis – kick off

Forum Digitalis – kick off 2016 954 Maritime Bergen

Endring starter på toppen var budskapet fra bidragsytere under kick off av vårt nye forum – Forum Digitalis. Stemningen var nærmest elektrisk da 70 mennesker fikk se hverandre live 11. juni 2021.

Forum Digitalis er et forum Maritime Bergen nylig har opprettet etter oppfordring fra og dialog med sine medlemmer.

Aldri før har informasjons- og datatilfanget vært større og mer tilgjengelig. Økt bruk av digitale løsninger, interaktivitet og datahåndtering reduserer kostnader, forlenger utstyrslevetid og gir konkurransefordeler for en næring i global konkurranse. De rette digitale verktøy kan bidra til økt effektivisering av flåte og drift, igjen kan bidra til reduserte klimagassutslipp.

 • 75 prosent av norske ledere mener digitalisering er avgjørende for økt konkurransekraft de neste årene
 • 84 prosent av selskapene med digital transformasjon mislykkes (Forbes, 2018)

Forum Digitalis – fra dinosaur til enhjørning
Den 11. juni var det kick off for Forum Digitalis. Etter en introduksjon hvor grunntanken bak forumet ble presentert av daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen, kom Christoffer Pettersen på scenen. Partneren i AVO Consulting, holdt som vanlig et utrolig fengende innlegg, hvor digitale termer og budskap formidles på en «folkelig» måte gjennom bilder både på skjerm og i språk. Ting må gjøres enkelt, gjenkjennelig og intuitivt.

    Kvalitet er evnen til at det blir som vi har tenkt første gangen

En av kongstankene vi kan trekke ut fra Pettersens innlegg at data- og menneskehjerner kombinert vil føre til økt effektivitet og dekarbonisering. Det er et stort potensial for å digitalisere og effektivisere samhandling ved havneanløp, og AVO-partneren var tydelig på at det er stort gap mellom hva som er mulig å få til med teknologi, og hva vi faktisk benytter oss av. Noe også de andre foredragsholderne kom inn på.

200 åring med digital ledertrøye
Sparebanken Vest, som er en av de økonomiske bidragsyterne til Forum Digitalis, sammen med Nærings og Fiskeridepartementet og Bergens Rederiforening, var også representert på scenen.

Konserndirektør for Bedriftsmarked i banken, Ragnhild Janbu Fresvik, snakket om historien om Bulder bank – en bank som 100 prosent er nettbasert. Etter 200 år med bankdrift er nå kontaktpunktene for kundene med god margin styrt ved selvbetjening. Siden 2016 har Sparebanken lagt på topp som Norges beste mobilbank og Bulder bank er rangert som en av de beste arbeidsgiverne i landet. Bulder bank er heldigital og bruker sine egne kunders tilbakemeldinger for å utvikle nye funksjoner.

Improving the nature of shipping
Lasse Kristoffersen, Administrerende direktør i Torvald Klaveness presenterte Klaveness og Klaveness Digital. De har som mål å redusere kostnader, risiko og CO2-utslipp knyttet til skipsfart og logistikk

Kristoffersen fortalte at de styrker sine kunder gjennom digitale løsninger. Ved hjelp av data og analyse tar de bedre avgjørelser og de blir mer effektive gjennom standardisering, automasjon, robotisering og digitalisering. I 2020 kontrollerte de nærmere fem ganger flere laster digitalt enn fysisk

Gjennom kundedrevet utvikling og med et voksende team på rundt 50 personer, som består av et mangfold av mennesker med erfaring fra global skipsfartsindustri, teknologi og startup/scaleup-sfæren lukter Klaveness Digital på fremtiden.

Etter tre fengende innlegg var det til slutt en kort panelsamtale. I tillegg til de over ble samtalen på ingen måte forringet da Kristin Helen Andersen og Julie Schasler ble med. Tvert imot førte dette til at budskapet som de tre innlederne hadde formidlet på en fabelaktig måte, ble ytterligere forsterket gjennom involveringen til disse to, som sitter midt i det digitale på sine arbeidsplasser i G2 Ocean og Dataloy.

Har du innspill?
I Forum Digitalis vil vi jobbe videre for å løse utfordringer med skedulering, diskutere optimalisering, snakke om havneoperasjoner blant mye annet. Om du sitter med tanker om utfordringer du mener dere har i din organisasjon har, og som dette forumet kan være en del av løsningen på, tar vi gjerne imot dine innspill. Hvordan skal vi tette kompetansegapet? Hvilke digitale løsninger trengs fremover? Hvordan skal vi jobbe mer effektivt? Har du tips, tilbakemeldinger, idèer så spill de gjerne inn til oss gjennom denne linken!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler