Legevakten for sjøfolk etterlyser videobilde

Legevakten for sjøfolk etterlyser videobilde

Legevakten for sjøfolk etterlyser videobilde 150 150 Maritime Bergen

Legene i Radio Medico gir medisinsk behandling og oppfølging av pasienter om bord på skip, uten å ha være i direkte kontakt med pasientene. Installering av videobilde på fartøy ville gitt en rekke fordeler. 

Hege Sofie Imsen er nytilsatt overlege ved Norsk senter for maritim medisin. En av hennes oppgaver er å være faglig ansvarlig lege for legevakttjenesten Radio Medico. Radio Medico er en offentlig legevakt for alle norskregistrerte fartøy tilknyttet Yrkesmedisinsk avdeling på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Vaktlegene i Radio Medico hjelper ansatte på sjø ved å bistå i situasjoner hvor det oppstår medisinske problemstillinger. Medikamenter og utstyr om bord varierer, og fartøyene befinner seg ogte langt fra havn. Dette kan skape store utfordringer. Legetjenesten skiller seg videre fra andre fra andre tjenester, ved at legen ikke får sett pasienten. Uten å se eller høre pasienten mister man som lege sentrale opplysninger om pasientens tilstand.

Her har man et stort forbedringspotensialet belyser Hege Sofie Imsen til Navigare. Ved installasjon av videobilde på fartøy vil legene oppnå sentral informasjon om pasienten i løpet av få sekunder. Kvaliteten på medisinsk diagnostikk, råd og behandling vil være mye bedre påpeker Imsen til Navigar.

Imsen oppfordrer rederier, mannskap og leverandører av utstyr til å jobbe aktivt for at flest mulig fartøy skaffer seg videoløsning om bord. Dette er en tjeneste som ikke utelukkende må benyttes for medisinske årsaker, men kan være til nytte i en rekke situasjoner.

Artikkelen er basert på «Refleksjoner fra en ny lege i Radio Medico» av Bente Amundussen, Navigare.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler